dijous, 21 d’agost del 2014

«Algú pot pensar que Carrasco i Formiguera votaria altra cosa que sí-sí?»

, Barcelona | Actualitzat el 21/08/2014 a les 09:38h

Antoni Castellà, dirigent d'UDC, creu que la decisió sobre el 9N l'ha de prendre el Parlament de Catalunya



Antoni Castellà



Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, i membre de la direcció d'Unió Democràtica (UDC) ha anunciat aquest matí a Catalunya Ràdio que defensa clarament el vot sí-sí a la consulta del 9 de novembre. Tot apel·lant als orígens del partit democrristià, Castellà s'ha preguntat si algú pot pensar que Carrasco i Formiguera, dirigent històric i màrtir del partit, votaria qualsevol altra cosa en aquest moment que no fos el sí-sí? És una cosa que moralment ens obliga".

El doble vot afirmatiu és, segons Castellà, el que uneix "els que pensen en un futur estat independent, perquè per ser un estat confederal primer has de ser independent per decidir que et confederes. És l'opció més flexible", ha reblat durant l'entrevista de Marc Garriga al programa El matí de Catalunya Ràdio.

Sobre la possibilitat que UDC doni llibertat de vot als militants el 9N, Castellà ha constatat que "de llibertat de vot en tenen tots els ciutadans" i ha apuntat la possibilitat que una opció d'UDC fos
recomanar el sí a la primera pregunta i deixar llibertat a la segona. Tot seguit ha manifestat que al marge de les opcions personals de vot, el conjunt del partit defensarà unitàriament allò que aprovii el Consell nacional.

Finalment, Castellà ha assenyalat el Parlament com la institució que ha de decidir quina resposta dóna Catalunya a una possible suspensió de la consulta del 9N per part del Tribunal Constitucional. També ha fet una crida a que és necessari apuntar-se prèviament a la manifestació de la V de la propera Diada Nacional, per atendre l'esforç organitzatiu que s'està fent.

En consonància amb els corrents de renovació que estan apareixent a la política catalana, el dirigent d'UDC ha defensat una major participació ciutadana "que no es pot limitar a votar cada quatre anys". Fins i tot, ha apuntat que les organitzacions polítiques del futur passarien més aviat per ser "uns moviments ciutadans que donen suport a una ideologia determinada", més que uns partits clàssics. Així, més que anar a la refundació d'UDC, Castellà creu que del que es tracta ´és de "repensar tot el sistema de partits".