dilluns, 11 d’agost del 2014

20 funcionaris vetllen per la logística de la consulta

11/08/2014

CONSULTA

El departament de Governació mobilitza personal per trobar fórmules perquè el 9-N s'empari en la legalitat


Bernat Vilaró


La vicepresidenta del govern d'UDC, Joana Ortega


El departament de Governació de la Generalitat mobilitza una vintena de funcionaris de l'Àrea de Procesos Electorals i Consultes Populars, que vetllen perquè la consulta sobiranista del 9-N s'empari en la legalitat, segons publica avui 'El País'.

Aquests funcionaris busquen fórmules perquè la votació es faci sota la llei catalana de consultes i no sota l'estatal de referèndums, alhora que miren d'evitar qualsevol ingerència del govern espanyol. Per exemple, han descartat utilitzar el cens electoral convencional i també l'empresa que habitualment
realitza els recomptes en els comicis. En aquest equip també hi ha assessors jurídics i membres de l'Oficina de l'Autogovern, segons fonts de Governació.

Segons recull el rotatiu citat, la vicepresidenta de la Generalitat, i titular de Governació, Joana Ortega, va viatjar el 2013 al Quebec per estudiar la logística necessària per a la consulta. El govern català estima que es necesitaran unes 6.000 urnes, i assegura que es poden fabricar pocs dies abans del mateix 9 de novembre.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/20_funcionaris_vetllen_per_la_logistica_de_la_consulta_102339.php