dilluns, 11 d’agost del 2014

Un vaixell estelat de proa a popa, després de la denúncia de la Guàrdia Civil per portar una estelada

11/08/2014

INDEPENDÈNCIA

Els propietaris volen cobrir el veler amb una bandera gegant a partir de donacions


Bernat Vilaró


Una de les estelades de l'Independence One | ALBERT PAPELL


La Guàrdia Civil va denunciar el veler Independence One per tenir estelades hissades quan l'embaració estava al pantalà de Cambrils Porta del Mar, el passat 21 de juliol.

Després de veure's obligats a retirar les banderes, els propietaris del vaixell han decidit cobrir el veler amb diferents estelades, gràcies a les donacions de la gent voluntària que vulgui contribuir en aquesta iniciativa, que s'engloba dins el porjecte Tot Suma.


La denúncia de la Guàrdia Civil deia que el veler tenia hissada "una altra bandera que no és l'espanyola, tenint l'espanyola a popa d'un tamant de 3/4 menor a l'anteriorment citada", referint-se a l'estelada.

L'Albert Papell-Sánchez, un dels tres propietaris del vaixell, explica que a Cambrils també hi ha hissades banderes no espanyoles, com la pirata en un creuer que transporta gent entre Salou i Cambrils, molt més grans i més amunt que l'espanyola, i que no han tingut pas cap denúncia.




Dibuix del projecte del veler estelat




Les fases del projecte

Per a estelar tot l'Independence One, la campanya es dividirà en dos projectes parcials i independents a Tot Suma. El primer, que és el que ja s'ha engegat, consisteix en convertir els dos laterals del casc del vaixell en estelades d'uns 12 metres mitjançant vinil, i convertir les dues superfícies de la vela major, d'uns 50 m2 per banda, en immenses estelades.

La segona fase convertirà la vela gènova en dues grans estelades, una per banda, i s'afegiria també una estelada amb roba, damunt del tendal. L'objectiu és aconseguir la primera part abans de la Diada de l'Onze de Setembre, amb l'objectiu d'arribar a la 'V' de Barcelona des de Cambrils, sortint el dia 10, navegant prop de la costa i aturant-se a diversos ports, tant en el viatge d'anada com en el de tornada.

El vaixell estelat, que necessita un total de 4.000 euros, ja n'ha ingressat 1.400, un 35% del total. Les donacions van dels 10 als 1.000 euros, i "se'n necessiten moltes més", en una cirda que fa l'Albert en declaracions a 'El Singular'.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/un_vaixell_estelat_de_proa_a_popa_despres_de_la_denuncia_de_la_guardia_civil_per_portar_una_estelad_102338.php