dijous, 31 de juliol del 2014

Wert aparta de l'ESO els alumnes amb dificultats

Dijous, 31 de juliol de 2014 18:45 h

El Consell Escolar de Catalunya aprova un dictamen a favor de l'avantprojecte de llei de formació i qualificació professional de Catalunya i critica l’orientació del model espanyol



ministre ultraespanyolista José Ignacio Wert

Barcelona (ACN).- El Consell Escolar de Catalunya ha criticat el model de FP bàsica impulsat pel ministre ultraespanyolista José Ignacio Wert perquè, assegura, està pensat com a "mecanisme que aparta determinats alumnes amb dificultats del sistema educatiu abans de finalitzar l'escolarització obligatòria".

 El Consell també ha aprovat el dictamen a favor de l'avantprojecte de llei de formació i qualificació professional de Catalunya, on aprofita per criticar l'orientació de l'FP promoguda pel govern espanyol.

Un salt qualitatiu per la Formació Professional a Catalunya


El dictamen considera que l'avantprojecte de llei català "impulsa un salt qualitatiu important" de l'FP, que considera fonamental per a la formació de les persones i per donar resposta a les necessitats de les empreses i l'activitat econòmica en general del país. El dictamen del Consell recomana que es tingui en compte la veu dels alumnes, pares i professorat, així com dels centres privats, i que es fomenti la formació continuada del professorat i el seu vincle amb les empreses. També es demana que es creï la figura del tutor, sobretot per als alumnes de grau mitjà i menors d'edat.

Per últim, el consell suggereix que hi hagi molta flexibilitat i diversos itineraris, com estudis a distància, semipresencials o reconeixement acadèmic i de competències. També es vol que els alumnes i professors d'ESO i Batxillerat tinguin més coneixement de l'FP.