divendres, 18 de juliol del 2014

Madrid reclama rebre "molt més" finançament que Catalunya

18/07/2014

POLITICA

"Qui ha de rebre més recursos i primer és la Comunitat de Madrid", assegura el conseller d'economia d'aquesta comunitat


Xavier Lladó









La Comunitat de Madrid reclama rebre "molt més" diners de l'Estat que Catalunya, ja que es considera "doblement" perjudicada pel sistema de finançament autonòmic. Ho ha defensat avui el conseller d'economia d'aquesta comunitat, Enrique Ossorio.

El conseller ha assenyalat que les les dades de liquidació del sistema de finançament autonòmic fetes públiques fa una setmana mostren que l'evolució de Catalunya entre 2009 i 2012 "ha estat el doble millor" que la de la Comunitat de Madrid.

"Si se sosté que Catalunya ha de rebre més finançament, Madrid n'ha de rebre encara molt més", ha afirmat en
declaracions a la premsa després de la signatura de diversos convenis de mediació de consum entre la Comunitat de Madrid i un grup d'empreses elèctriques.

El conseller madrileny ha dit que si Catalunya considera que ha estat "perjudicada" pel sistema de finançament autonòmic, en el cas de Madrid aquest perjudici ha estat "doble". "Per tant, qui ha de rebre més recursos i primer és la Comunitat de Madrid", ha prosseguit.

Ossorio ha remarcat que totes les comunitats autònomes, inclosa Catalunya, "reneguen" de l'actual sistema de finançament autonòmic, per la qual cosa cal debatre'l novament a través d'una negociació multilateral en el Consell de Política Fiscal i Financera. "(El sistema de finançament autonòmic) va ser pactat bilateralment pel Govern de (José Luis) Rodríguez Zapatero i el Govern del tripartit català, ha demostrat que les negociacions bilaterals no funcionen", ha conclòs.

1 comentari :

Anònim ha dit...

Doncs deixeu-nos marxar i despues amb el que quedi us ho repartiu com us doni la gana.