diumenge, 27 de juliol del 2014

Les 8 excuses de l''Abc' per dir que una Catalunya independent tindria menys seguretat

27/07/2014

PROCÉS

La separació provocaria "una disminució de les estructures per la lluita contra la delinqüència", insisteix


Bernat Vilaró


Un membre del Grup d'Operacions Especials (GEO) de l'exèrcit espanyol


Després dels 100 arguments per ser espanyol (21 de juliol) i del recull de les 7 aportacions de l'exèrcit a la història (23 de juliol), l''Abc' publica avui les vuit suposades raons per justificar que una Catalunya independent tindria menys seguretat. Segons el rotatiu, la separació respecte Espanya provocaria "una disminució de les estructures i dels mecanismes necessaris per a la lluita contra la delinqüència i la protecció de les fronteres".

Els 8 arguments del discurs de la por de l''Abc' són els següents:

1. La despesa compartida de les Forces Armades.
El primer motiu indica que la despesa per sufragar unes Forces Armades pròpies, que costarien uns 4.000 milions d'euros anuals segons el rotatiu madrileny, faria inviable la seva existència en una Catalunya independent. "A més, la reducció del pressupost restaria eficàcia a les forces espanyoles", afegeix l'article, que no té en compte que el govern català no s'ha posicionat encara en ferm sobre aquesta qüestió. De fet, Artur Mas ja va dir el setembre del 2012 que anhela un Estat català sense exèrcit.

2. Pitjor control del crim organitzat. En segon lloc, l''Abc' destaca que el crim organitzat actuaria amb més facilitat a Europa, "ja que els Mossos d'Esquadra quedarien fora, almenys de moment, dels òrgans de coordinació policial internacionals".

3. Menys coordinació de les polítiques migratòries. El tercer argument afirma que les polítiques d'immigració a Catalunya, "que per la seva pròpia naturalesa han de ser cada cop més coordinades amb la Unió Europea", quedarien en mans "d'un Estat petit i amb una capacitat de resposta molt menor que l'actual". L'article ignora que precisament Catalunya és un dels territoris més acollidors d'immigrants, tant de la resta de l'Estat espanyol com de països de Sudamèrica o el nord d'Àfrica.




4. Menys protecció en les fronteres. En quart lloc, "garantir la seguretat de la seva frontera nord i del litoral és clau, cosa que no aconseguiria en molts anys en cas d'independència", diu el diari sobre Catalunya. Tot i aquesta afirmació, no aporta cap dada ni argument, simplement aquesta sentència.

5. La formació dels agents de seguretat perdria qualitat. La cinquena raó afirma que "permetre una adequada preparació i actualització de coneixements de totes les persones que es dediquin a la seguretat és molt més complicat si no s'està en els òrgans de coordinació internacionals". De nou, l'article no dóna cap dada ni exemple.

6. Menor control del terrorisme jihadista. Una Catalunya independent "seria totalment vulnerable i obriria les seves fronteres de bat a bat a l'expansió del terrorisme jihadista, una de les principals amenaces per a la UE", diu l'article en sisè lloc.

7. Evitar que Catalunya es converteixi en un refugi de delinqüents. Segons l''Abc', la debilitat d'un Estat en un suposat procés de construcció faria Catalunya "tan vulnerable que la convertiria en refugi dels delinqüents pròfugs més perillosos de la justícia". De nou, cap dada, ni estadística ni exemple per a refutar aquesta tesi del setè argument.

8. Catalunya hauria de sortir de l'OTAN. Per últim, "formar part d'Espanya assegura a Catalunya la protecció de la resta d'aliats de l'OTAN, la major aliança de defensa internacional". Tot i això, l'article no té en compte que en el referèndum del 1986 per la permanència d'Espanya a l'OTAN (que hi formava part des del 1982) a Catalunya va guanyar el 'no'.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/les_8_raons_de_l_abc_per_justificar_que_una_catalunya_independent_tindria_menys_seguretat_102073.php