dimarts, 1 de juliol del 2014

Junqueras: 'A les dictadures la llei també està per sobre de tot'

Dimarts  01.07.2014  08:03

Autor/s: ACN

El president d'ERC diu que no l'incomoda que Felipe VI pugui ajudar en l'afer de la consulta



Oriol Junqueras



Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya, s'ha mostrat contrari a l'argument que s'esgrimeix per negar la celebració del referèndum segons el qual no es pot celebrar perquè la llei no ho permet. En declaracions a la cadena Ser, Junqueras ha dit que 'a les dictadures la llei també està per sobre de tot', i ha advocat per optar per la democràcia, 'que va ser inventada per definir els marcs legals'. Junqueras també ha assegurat que no l'incomoda que el rei Felipe VI pugui intervenir en l'afer de la consulta. 'Nosaltres encantats', ha assegurat en referència als republicans catalans.


'Si el rei d'Espanya ens vol ajudar, nosaltres encantats', ha assegurat Junqueras. 'Volem tenir la millor relació possible amb tothom', ha afegit.

El president d'ERC també ha condicionat una entrada al govern de CiU del seu partit a un pacte d'exclusivitat. 'Quan CiU no tingui majoria suficient amb nosaltres per aprovar una determinada qüestió no podria anar a buscar majories alternatives amb PP i PSOE', ha advertit.

Finalment Junqueras ha negat que estar fora del govern els beneficiï: 'Assumim totes les decisions difícils i en canvi no ens beneficiem de la gestió del dia a dia', ha afirmat.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4201052/20140701/junqueras-dictadures-llei-esta.html