dijous, 24 de juliol del 2014

Espanya envia a la UVI la sanitat catalana

Dimecres, 23 de juliol de 2014 18:15 h

El vídeo que explica el perquè de les penúries a la sanitat catalana i com el govern espanyol juga amb els recursos sanitaris, el benestar dels catalans i el futur del país.





 

Oriol Junqueras ha denunciat la incoherència del discurs de les forces polítiques que volen rebaixar impostos, augmentar despesa i complir sostre de dèficit que demana el govern espanyol simultàniament. 

El President dels republicans ha dit que la sanitat és una evidència claríssima d’aquesta incoherència. Així, Junqueras ha volgut subratllar que tot i que el pressupost de Generalitat té el
percentatge mes alt destinat a polítiques socials de la història, el pressupost destinat a Sanitat és de 1.500 milions menys que fa 8 anys.


Junqueras ha reivindicat en aquest moment que malgrat l’esforç de la Generalitat per prioritzar l’atenció dels ciutadans, el Govern Espanyol continua ofegant a Catalunya i segueix un camí totalment contrari. Per exemplificar-ho Junqueras ha recordat que tot i que el Govern Espanyol va  augmentar l’IVA i n’ha recaptat 2.000 milions a Catalunya, no n’ha dedicat ni un cèntim a la Generalitat o als Ajuntaments Catalans. El republicà ha etzibat que només que se n’hagués destinat la meitat s’hauria pogut cobrir el pressupost dels principals hospitals de Catalunya.