divendres, 4 de juliol del 2014

Culla a Fernández Díaz: "A qui vol enganyar?"

04/07/2014

INTERIOR

L’historiador critica durament la transformació en els últims anys del ministre de l’Interior


Alèxia L. Ferret



L'historiador J.B. Culla


L’historiador Joan B. Culla ha escrit un article al diari ‘El País’ en el qual li pregunta a Jorge Fernández Díaz, "a qui vol enganyar?". L’historiador es fa ressò de “la transformació d'aquell Jorge Fernández Díaz que, a l'octubre de 1982, va anar de número 4 a la candidatura al Congrés del CDS per Barcelona (quan el nou partit d'Adolfo Suárez es definia “progressista” i carregava contra “els interessos d'alguns privilegiats econòmics”), i apareix avui com un integrista en totes les accepcions de la paraula”.

“Aquest integrisme sobrevingut es va manifestant en diversos terrenys públics: el de la moral, amb el fervorós suport de Fernández Díaz al ultrarregresiu projecte de Llei de l'Avortament del seu
coreligionari —mai millor dit— i company de Gabinet, Alberto Ruiz-Gallardón; el d'una concepció de l'ordre al carrer (la que inspira el projecte de llei de Seguretat Ciutadana) restrictiva per a les llibertats d'expressió, reunió i manifestació, com es va veure a Madrid el dia de la proclamació del nou Rei; i, molt singularment, l'actitud davant el procés sobiranista català”, explica Culla.

Per l’historiador, la setmana passada, Fernández Díaz “va llançar el ‘bombazo’ del jihadisme: una Catalunya independent, desproveïda del “paraigua protector” de les agències d'espionatge i els serveis de seguretat internacionals, quedaria en un fatal “limb jurídic” i “seria terreny adobat” del terrorisme jihadista i del crim organitzat. A l'entendre de Culla, aquest discurs no té credibilitat.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/culla_a_fernandez_diaz_a_qui_vol_enganyar_101642.php