dimecres, 9 de juliol del 2014

Amnistia admet pèrdua de socis pel 9-N

L'organització afirma que no nega l'existència del dret a l'autodeterminació però que el dret internacional l'ha aplicat de forma desigual

L'entitat recorda que la seva política la fixa Londres, i no Madrid


| Actualitzat el 09/07/2014 a les 19:00h


Amnistia Internacional Catalunya ha reconegut avui que en els últims dos dies diversos associats del país -on té més de 13.000 socis- s’han donat de baixa de l’entitat, després que Nació Digital publiqués una carta en què la ONG de defensa dels drets humans comunicava la seva posició neutral en el 9-N. L’entitat ha rebutjat avui que amb aquest posicionament estigui negant l’existència del dret a l’autodeterminació i ha volgut deixar clar que la política d’AI “la fixa Londres, i no Madrid”.

Fonts de l’entitat han dit que les baixes que s’han produït en els últims dos dies han estat “molt
poques”, però no n'han detallat el número exacte per raons de confidencialitat. En tot cas, les mateixes fonts han afegit que no s’ha produït “cap allau de correus electrònics o trucades de telèfon” arran de la polèmica, un fet que consideren aïllat i "reclòs" en el marc de les xarxes socials.

Les fonts consultades han remarcat que AI Catalunya, després d’escoltar el debat a les xarxes socials, té la “percepció” que el missatge de l’entitat “no s’ha entès bé”. En aquest sentit, reitera que en la seva exposició s’indicaven els llocs on el dret a l’autodeterminació està recollit però que, “com que la comunitat internacional, a l’hora d’aplicar-lo, ha estat desigual i no consistent”, l'ONG no es posiciona “ni a favor ni en contra: ens demanen que anem més enllà d’on podem anar”.

El portaveu de l’entitat ha recordat, a més a més, que aquest posicionament sobre el dret a l’autodeterminació és comú a totes les seus de l’ONG al món, sigui Catalunya, Escòcia o els Estats Units.

Segona ensopegada

AI ja va provocar una controvèrsia l'any passat quan Toni Soler va revelar que la secció espanyola de l'entitat s'havia negat a que el premi Ambassador of Conscience es lliurés a Barcelona en el marc dels actes de la celebració del Tricentenari del 1714, un acte que ja s'havia programat al Palau de la música. Soler va dir aleshores que a l'organització de drets humans li feia "terror" que la relacionessin amb el Tricentenari. Per aquella polèmica, molts socis catalans també van decidir dir adéu a AI donant-se de baixa.



 

1 comentari :

M.PAUMARCH ha dit...

No hi ha pitjor covard i traïdor que qui es declara "neutral". És preferible l'enemic declarat que aquest "neutral" que no pren partit per a res. Sobren excuses, senyors. No són amnistiats per Catalunya. Aquí, a Casa Nostra: CAIXA O FAIXA! La resta, "pamplines", cançonetes...