dijous, 19 de juny del 2014

Vila reacciona i lamenta l’atzagaiada de Fomento al port de Barcelona

Dijous, 19 de juny de 2014 10:55 h

El conseller alerta que no tindria "cap sentit" que Barcelona hagués de finançar infraestructures de ports que els poden fer la competència


Barcelona (ACN).- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha carregat contra la intenció de Foment de fer pagar als ports que tenen beneficis, com el de Barcelona, les infraestructures d'altres ports de l'Estat amb pèrdues i que, a més, ha avisat, els poden fer la competència. "No es pot tolerar de cap manera que recursos que es generen en un port i fins i tot companyies que hi tenen concessions i generen rendiments serveixin per finançar infraestructures en altres ports que els fan la competència", ha advertit el conseller. En declaracions a Catalunya Ràdio, Vila ha lamentat que el Ministeri de Foment acabi penalitzant els ports amb autonomia pròpia que tenen guanys. 


© @acn


"Salta a la vista que no pot ser, enlloc d'Europa passa", s'ha exclamat Vila, que ha afirmat que no se sent "enganyat" perquè "encara no ha passat res", tot i que sí ha admès que no li ha vingut de nou. 

"Ens havien advertit que això que ha passat en el port de Barcelona de fer contribuir en el 50% en el finançament d'accessos concrets era un model que volien estendre al conjunt de ports", ha assenyalat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha avisat que aquesta mesura no només perjudicaria el port de
Barcelona, sinó als altres ports de l'Estat que també tenen beneficis, com els de les Balears, Algesires, Cartagena, Canàries i Las Palmas. "Els estem dient que l'Estat irromprà en els seus plans de negoci i si tenen beneficis se'ls endurà el 50% per a altres ports petits que poden ser deficitaris i que fins i tot els poden fer la competència", ha insistit.

Per Vila, "el més greu" de la intenció del Ministeri acaba amb un "model d'èxit del model portuari", com és el de donar autonomia els ports. "Lluny de protegir-ho, estimular-ho i premiar-ho, es plantegen castigar-ho", ha lamentat el conseller, que ha mostrat la seva esperança que tot quedi en una "ocurrència" de ports de l'Estat i el Ministeri s'acabi fent enrere.