dijous, 19 de juny del 2014

Rubert de Ventós: "A Madrid estan molt espantats; la consulta és possible"

19/06/2014

"Sóc de tarannà pessimista, però crec que amb la independència estaríem millor", afirma el filòsof maragallista


Pep Lloveras (Barcelona)


Xavier Rubert de Ventós


El filòsof Xavier Rubert de Ventós ha afirmat avui que a Madrid es viu “amb por i una gran incomprensió” el procés sobiranista català. Qui fou eurodiputat pel PSC ja fa més de 20 anys, aleshores defensor del federalisme, ha assegurat que l’Estat “està molt espantat” amb la idea que es pugui celebrar la consulta el 9 de novembre i que només això ja dóna “molta força” a Catalunya.

Coses que semblaven impossibles han estat possibles. Penso que el referèndum és versemblant i quan s’apropi encara més”, ha indicat Rubert de Ventós, que ha citat exemples de la seva etapa a
Europa en relació a l’enroc d’Espanya en assumptes transcendents que finalment van esdevenir reals.

En un acte sobre la reedició revisada del seu llibre ‘De la identitat a la independència’ (Empúries), Rubert de Ventós ha declarat que tot i el seu tarannà “pessimista” considera que amb la plena sobirania el Principat “estaria millor”. “Hi guanyaríem, més enllà del govern que després es formés”, ha insistit, i ha fet seves les valoracions econòmiques del conseller Andreu Mas-Colell sobre el dèficit fiscal. S’ha vist un Rubert de Ventós ja clarament desacomplexat, com el seu bon amic Pasqual Maragall i tants d’altres exvotants del PSC.

Sobre el nou rei, "tot són efectes especials"

Sobre la coronació del nou rei espanyol Felip VI, el reconegut filòsof ha admès tenir “esperances contradictòries”. “Haurà de tenir valentia i atreviment. Crec que és astut, intel·ligent i sap el preu de les persones, cosa que no m’agrada gaire. Respecte al seu discurs i l’haver citat Espriu, tot són efectes especials”, ha incidit Rubert de Ventós, deixant entendre que en relació a Catalunya no hi sap percebre futurs moviments.

Respecte el probable triomf de Miquel Iceta a la primera secretaria del PSC, Rubert de Ventós s’ha mostrat escèptic tot i reconèixer que li té una simpatia personal. “De quan el vaig conèixer s’explicava molt clar, però ara encarna tot allò que ja no és. Expressa el que ja no és”, ha repetit. “No sé si serà capaç de donar-li la volta. Ho té a les seves mans. Si aconseguís un sí/sí al seu partit Catalunya hauria de fer una sardana infinita. La independència ja estaria”, ha conclòs amb to desenfadat.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/rubert_de_ventos_a_madrid_estan_molt_espantats_la_consulta_es_possible_101378.php