dijous, 12 de juny del 2014

Sanchis: "Un PSC a favor del dret a decidir seria la sorpresa del segle"

11/06/2014

PSC

El periodista dubta de l'eficàcia de la dimissió de Pere Navarro si al proper congrés es tornen a imposar les seves posicions


Xavier Lladó


Vicent Sanchis


El periodista Vicent Sanchis ha advertit que la dimissió del primer secretari del PSC, Pere Navarro, no té sentit si al congrés extraordinari que ha dit que convocarà el consell nacional socialista tornen a guanyar les seves posicions contràries al dret a decidir. "Si el PSC es mostra a favor del dret a decidir seria la sorpresa del segle", ha sentenciat.

Sanchis ho ha afirmat avui a la tertúlia de 'L'illa de Robinson' del Punt Avui TV on, entre altres coses, ha assenyalat que, en realitat "no sabem ben bé què ha passat" amb la dimissió de Navarro. El
dirigent socialista ha anunciat aquesta tarda la seva decisió en roda de premsa, amb l'argument "què és el millor per al partit".

Sanchis ha posat sobre la taula tres possibles raons de què ha ocorregut. "En la ronda de consultes que ha fet no ho ha vist clar", ha dit com a primera hipòtesi, en relació a les converses iniciades per l'exalcalde de Terrassa per tractar de cohesionar novament el partit i refer la relació política amb el sector crític.

Una altra raó, ha indicat, seria que "s'hagués vist obligat a dimitir per la possible dimissió dels diputats crítics, que hauria deixat el partit com la quarta força del Parlament". Els diputats catalanistes Joan Ignasi Elena, Núria Ventura i Marina Geli havien amenaçat amb passar al grup mixt, i això hauria suposat que el PP tindria major pes polític que el PSC al legislatiu català.

Sanchis ha indicat una tercera possible raó de la renúncia de Navarro: Alguns homes forts del partit com Antonio Balmón, secretari d'Acció Política del PSC, podrien haver indicat a Navarro el perill de perdre l'únic que li queda al PSC, "alcaldies de la regió metropolitana".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/sanchis_un_psc_a_favor_de_la_consulta_seria_la_sorpresa_del_segle_101217.php