dijous, 5 de juny del 2014

Rubalcaba mobilitza González i Zapatero per aplacar una revolta republicana al PSOE

05/06/2014

ABDICACIÓ

Els dos expresidents estan trucant a exministres i barons del PSOE amb un missatge clar: "Els socialistes no podem trencar el pacte constitucional aconseguit en la transició"


Nerea Rodríguez


Felipe González i José Luís Rodríguez Zapatero


El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat ajuda als expresidents espanyols socialistes Felipe González i José Luís Rodríguez Zapatero per intentar aplacar una revolta republicana en el partit. Segons ‘El Confidencial Digital’, els dos expresidents estan trucant a exministres, barons i dirigents del partit amb dos missatges molt clars.

El primer: Amb la successió de Juan Carlos I s'està “desenvolupant el pacte constitucional aconseguit
en la transició, en el qual els socialistes vam ser protagonistes”. El segon, que aquest pacte ha permès “una llarga història d'estabilitat i progrés a Espanya, que ara el PSOE no pot trencar”.

Les direccions de Catalunya, València, Balears i Galícia són les que encapçalen aquesta revolta socialista i reclamen un referèndum on els espanyols puguin decidir si prefereixen una monarquia o una república. Això preocupa a La Zarzuela, ja que un dels motius pels quals el monarca espanyol va decidir abdicar aquesta setmana era precisament que s’havia de fer abans que Rubalcaba marxés.

Amb l’actual líder del PSOE, el vot favorable a la llei orgànica de Successió de la Corona està garantit, mentre que això no estava clar que es mantingués amb el nou, o nova, secretari general.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/rubalcaba_mobilitza_zapatero_i_gonzalez_per_aplacar_una_revolta_republicana_101099.php