divendres, 13 de juny del 2014

Mas alerta del “risc” que comportaria no celebrar la consulta el 9-N

El president de la Generalitat reitera que cal tirar endavant malgrat “l'enrocament” del govern espanyol i Mariano Rajoy

Assegura que el dèficit fiscal“frena i resta capacitats i possibilitats a Catalunya”


13/06/14 11:43 - barcelona -



Artur Mas Foto: ACN.




El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reiterat aquest divendres que la consulta tira endavant i que els ciutadans estan convocat a les urnes el pròxim 9 de novembre per decidir el seu futur polític. En la 25ena edició de la Trobada Empresarial al Pirineu, Mas ha assegurat que “no es pot fer marxa enrere” perquè això no “ens portaria a un escenari millor”. Preguntat pels riscos que pot comportar fer la consulta, Mas s'ha preguntat: “Algú calcula el risc de no fer la consulta?”.

El president de la Generalitat ha valorat aquest divendres les balances fiscals fetes públiques aquest
dijous pel conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que va xifrar el dèficit fiscal en 15.000 milions. “Rebem, pensions incloses, molt per sota” del que correspondria a Catalunya per “la nostra població i això ens crea una situació molt complicada”, ha assegurat Mas, que ha continuat assegurant:

“Això ens frena i ens resta capacitat i possibilitats”. Tot i mantenir que sempre han estat a favor de la solidaritat amb la resta de comunitats, Mas ha defensat que la xifra ha de ser digerible perquè darrere hi ha en joc l'estat del benestar: “la sanitat, l'educació, els serveis socials, les infraestructures...”.

Darrera actualització ( Divendres, 13 de juny del 2014 12:06 )