dissabte, 28 de juny del 2014

Funcionaris de l'Estat donen suport a la independència

27/06/2014

DRET A DECIDIR - REFERENDUM

Reclamen formar part de l'administració catalana i mantenir l'estatus que tenien, en cas d'independència


Xavier Lladó




Acte de presentació del Manifest



Acte de presentació del Manifest
Un grup de funcionaris de l'administració pública de l'Estat a Catalunya han anunciat que ells també votaran per la independència i han presentat un manifest on demanen "formar part" de l'administració catalana i mantenir l'estatus que tenien, és a dir, "el mateix grup de titulació, el grau personal assolit i l'antiguitat acreditada". Remarquen que cal valorar la seva experiència, coneixements i habilitats, perquè "seran un punt de partida molt valuós en el desenvolupament de la nova administració catalana".

En l'elaboració del manifest hi ha el propòsit de resoldre els dubtes i les pors que hi ha dins el
col·lectiu de treballadors de l’Administració estatal a Catalunya, perquè volen aclarir quina serà la seva situació l'endemà d'una eventual independència. D'entrada, el manifest compta amb el suport de Convergència Democràtica, Esquerra Republicana i la CUP. El funcionaris que l'han presentat formen part de la Comissió de Treballadors de l'Administració Pública Espanyola a Catalunya per la Independència, de l'Assemblea Nacional Catalana.

Durant l'acte, Isidre Llucià, membre de la Sectorial de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local, ha afirmat que, si Catalunya esdevé un país independent, la regulació dels treballadors de l'Estat a Catalunya s'haurà de basar en el dret internacional, i caldrà tramitar una llei de transitorietat perquè es mantinguin els seus drets i l'estatus i no es produeixi cap buit legal. El col·lectiu de funcionaris de l'Estat a Catalunya suma un total de 30.000 treballadors i representa un 10% dels empleats públics en territori català.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/funcionaris_de_l_estat_donen_suport_a_la_independencia_101530.php