dijous, 12 de juny del 2014

Forcadell veu l’abdicació com "la primera jugada intel·ligent" per frenar el sobiranisme

12/06/2014

ABDICACIÓ

La presidenta de l'ANC vaticina que en la cerimònia de proclamació del nou monarca aquest pronunciarà un discurs en català i que una de les primeres visites que realitzarà serà a Catalunya


Nerea Rodríguez


Carme Forcadell, presidenta de l'ANC. Foto: EFE


La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, considera que l'abdicació del Rei Joan Carles I ha estat la primera "jugada intel·ligent" que l'Estat espanyol ha executat per frenar el procés sobiranista català. Així ho va assegurar en l'acte 'Som-hi #SíSí' que es va celebrar ahir a la nit en el teatre de la Faràndula de Sabadell, on també va advertir que aquest fet es deu "a la fermesa, la unitat i els bons resultats que els partits que recolzen la consulta del 9N van obtenir en les passades eleccions al Parlament Europeu".

"No m'estranyaria que en la cerimònia de proclamació del nou monarca aquest pronunciés un discurs en català i que una de les primeres visites que realitzés fos a Catalunya", va subratllar Forcadell. "Hem de seguir endavant, no decaure i mantenir la nostra autoestima ben alta, sense caure en
provocacions, mantenint la unitat i aconseguint que tots els partits siguin capaços d'anteposar els interessos del país als propis", va assegurar Forcadell.

En aquest sentit va llançar un missatge a la ciutadania de Catalunya perquè segueixi amb les mobilitzacions i perquè l'11 de setembre torni a bolcar-se amb la 'V' que l’ANC impulsarà: "Amb coratge, capacitat de resistència i valentia aconseguirem fer història, que el món torni a mirar-nos i aconseguir el somni que han defensat milions de catalans i que és ser lliures i sobirans", va vaticinar.

Suport a Mas


L'acte també va comptar amb la intervenció del diputat d'ERC Joan Tardà, qui va assegurar que ERC seguirà "aplanant el camí" al Govern català perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, lideri el procés. "L'alè d'Oriol Junqueras seguirà en el clatell de Mas perquè el 9N il·luminem la República catalana i convertim aquesta data en la vigília del 14 d'abril dels nostres avis", va expressar Tardà.

Més de 1.000 persones van assistir a aquest acte, que també va comptar amb el periodista Francesc-Marc Álvaro -en representació d'Òmnium Cultural-, i altres representants de diverses formacions polítiques com els diputats Josep Rull (CiU), Marta Ribas (ICV-EUiA), Xavi Oca (CUP) i Toni Comín (Socialisme, Catalunya i Llibertat).


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/forcadell_veu_l_abdicacio_com_la_primera_jugada_intel_ligent_per_frenar_el_sobiranisme_101221.php