divendres, 20 de juny del 2014

Fins a les “pilotes” de Felip VI

Divendres, 20 de juny de 2014 12:10 h

Ahir vam assistir a la gran “erecció” monàrquica que, vist el discurs del nou rei, tindrà el mateix efecte que una viagra, però ens fa perdre el temps


Per molt que la premsa monàrquica i la progre –El Periódico avui ha deixat una portada per a la història–, els tertulians i convidats als debats de la ràdio pública i privada, així com d’alguns programes de la nostra, s’entestin en voler fer passa bou per bèstia grossa i esmercin esforços per fer creure que el nou rei ve amb un pa pels catalans sota el braç, la maniobra desesperada, la macro-cortina de fum, aviat es desfarà i es veurà clarament la inconsistència de l’esperança que alguns ens volen vendre. No és de rebut que a menys de cinc mesos de la consulta perdem el temps amb Felip VI, que ni vol ni pot fer res pel que anhela el 80% del poble de Catalunya: VOTAR.  





Només El Punt Avui i el diari ARA han estat a l’alçada de les circumstàncies

Tampoc és de rebut el paperot de la ràdio i la televisió pública de Catalunya, que com diu el director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo, en un article, va desplaçar desenes de periodistes i “fent-hi directes i més directes va demostrar un cop més que sí, que és una gran eina d'estat (ha!)”. 






Del programa d’en Basté es podia esperar les  genuflexions dels tertulians, però de Catalunya Ràdio no. La pluralitat, la voluntat de matís, de rigor i l’esperit crític, que proclama Terribas als quatre vents ahir i avui han fet figa, encara que en el seu editorial d'avui hagi estat contundent amb el monarca. 






Per no parlar del programa de Lídia Herèdia i Helena Garcia Melero que quedarà per a la història negra de TV3. De la crema se salven, amb matrícula d’honor, la portada d’El Punt Avui i del diari ARA.  La Vanguardia amb una portada de fa cinquanta anys, amb editorial del conde inclosa, s’ha mantingut ferma als seus principis tronats i anunciaba sense pudor "Un rei per a un temps nou", però El Periódico amb l aseva portada "Una corona integra i honesta" avui ha demostrat la gran decadència progre competint amb el patetisme d’El País qu eha titulat "Una corona, integra, honesta y  transparente". Com sempre, les xarxes socials i l'audiència van per davant de molt periodisme tronat.  


http://www.directe.cat/noticia/355211/fins-a-les-pilotes-de-felip-vi