divendres, 6 de juny del 2014

El govern espanyol carrega contra l’abstenció de CiU a l’abdicació: "No és comprensible ni oportuna"

06/06/2014

ABDICACIÓ

Sáenz de Santamaría nega que Catalunya pateixi un tracte injust i anuncia que transferiran 11 milions d’euros a la Generalitat per rebaixar tarifes dels peatges


Nerea Rodríguez


S.S.de Santamaría


La vicepresidenta del govern espanyol, Sáenz de Santamaría, ha cridat avui “a la reflexió” a CiU, per la decisió de la federació nacionalista d’abstenir-se en la votació a la llei d’abdicació: “Crido a CiU a la reflexió, a no barrejar debats, i a ser conscients que això és important per a la història d’Espanya”. “Ni és comprensible ni sembla molt oportuna aquesta decisió”, ha lamentat.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta espanyola ha dit que li toca al
líder de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, explicar aquesta decisió, “però el crido a la reflexió”, ha insistit. Alhora ha volgut recordar-li que “el que es vota és l’abdicació. Cal ser molt conscient del que vota cadascú”.

Santamaría s’ha mostrat convençuda que “molts no entenen aquesta posició, perquè tothom sap què estem votant”, i ha afegit que “els partits que són partits de govern, davant de processos històrics i que estan constitucionalment previstos, no poden ni han de quedar al marge”.

"Anuncis així els podria fer cada divendres"

A més, ha aprofitat per referir-se a unes paraules de Duran, qui avui ha assegurat en la seva carta setmanal que Catalunya està sent injustament tractada per l’Estat espanyol. En aquest sentit, ha explicat que el govern espanyol ha autoritzat avui la transferència a la Generalitat de més d’11 milions d’euros per rebaixar tarifes de peatges: “Anuncis així els podria fer cada divendres”, ha reblat la vicepresidenta espanyola.

En aquesta línia, ha conclòs: “L’exemple d’avui és una mostra que aquest govern és també govern de tots els catalans i ens preocupem pel seu benestar”.



http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/el_govern_espanyol_carrega_contra_l_abstencio_de_ciu_a_l_abdicacio_no_es_comprensible_101133.php