dimarts, 3 de juny del 2014

Activat el registre de catalans a l'exterior

Dimarts  03.06.2014  13:35

Us expliquem què cal fer per inscriure-s'hi







A partir d'avui tots els catalans que ho vulguin es poden inscriure en un registre de catalans residents a l'exterior. Segons el govern, el registre serà l'eina que els permetrà de conèixer les demandes i necessitats dels catalans i catalanes residents a l'exterior.

En tot cas, aquest registre pot ser una eina fonamental amb vista a la consulta sobre la independència de Catalunya del 9 de novembre, per a poder facilitar el vot dels catalans a l'exterior. Oimés tenint en compte els entrebancs de molts catalans residents a l'estranger a l'hora de votar en eleccions anteriors, com les últimes al parlament i les europees, per la ineficàcia i la lentitud de la burocràcia administrativa espanyola.





Què cal fer per registrar-s'hi?


Primer cal omplir aquest formulari que hi ha a la pàgina web de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea.

Tres requisits

Una vegada enllestit, cal imprimir-lo i enviar-lo juntament amb la documentació per acreditar tres condicions: la nacionalitat espanyola, la residència a l'estranger (estar donat d'alta a la matrícula consular corresponent) i el darrer veïnatge administratiu a Catalunya.

La Generalitat explica que cal complir aquests tres requisits perquè el registre s’adreça a aquells ciutadans que tenen la condició política de català d’acord amb el que estableix l’Estatut d’autonomia de Catalunya.

Els documents vàlids per demostrar aquestes tres condicions s'expliquen en detall en aquesta pàgina. Cal tenir en compte que per demostrar tant la residència a l'estranger com el darrer veïnatge administratiu a Catalunya, cal que no hagin transcorregut més de quatre mesos des de la seva emissió.

Si no compleix un del requisits, hom no s'hi pot inscriure
En el cas de no complir amb algun dels requisits establerts no podreu ser inscrits al Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior.

Donar-se de baixa o canviar dades

Aquest serà un registre permanent: no hi ha cap termini màxim d'inscripció. En qualsevol moment, hom pot donar-se de baixa o canviar les dades aportades.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4195519/20140603/activat-registre-catalans-lexterior.html