dimecres, 28 de maig del 2014

Villarejo: "M’oposo a la consulta, és tramposa i capciosa"

28/05/2014

REFERENDUM

L’exfiscal i eurodiputat de 'Podemos' assegura que en el programa del partit "es fa una referència vaga al dret a decidir dels pobles i no s'al·ludeix a Catalunya"


Nerea Rodríguez



El jurista i membre de Federalistes d’Esquerres, Carlos Jiménez Villarejo


L’exfiscal cap anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo serà eurodiputat de ‘Podemos’. Tot i que abans de les eleccions europees, el líder del partit, Pablo Iglesias, va assegurar que “Catalunya serà el que decideixin els catalans”, Villarejo no opina el mateix: “M'oposo a la consulta i més de la manera en què s'ha plantejat, que em sembla tramposa i capciosa”.

En una entrevista al diari ‘El País’, l’exfiscal argumenta que ‘Podemos’ “és un moviment molt ampli
i en el seu programa fa una referència vaga al dret a decidir dels pobles i no s'al·ludeix a Catalunya”. I afegeix: “Perquè no consultem els ciutadans sobre quines mesures cal aplicar sobre els desnonaments i col·locar a la banca al seu lloc?”

Tot i que Catalunya ha estat el territori on pitjor resultat ha obtingut la seva formació, Villarejo creu que hi ha espai: “Ens estem obrint a aquesta forma d'organització que es diu cercles i en un mes s’obrirà al Maresme. És un avanç en progressiu i ha costat arribar a Catalunya”.

Preguntat per si el debat sobiranista ha influït en el resultat, respon: “En part sí, però ha faltat una major decisió d'implantació. No es pot menystenir a una organització que va néixer fa quatre mesos a Madrid i que ha obtingut més de cent mil vots. Em sembla un resultat acceptable”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/villarejo_podemos_m_oposo_a_la_consulta_es_tramposa_i_capciosa_100933.php