dimecres, 28 de maig del 2014

Fernández Díaz escull el Valle de los Caídos per "meditar"

28/05/2014

El ministre de l’Interior hi va "molt de tant" i conversa amb l’Abat i els monjos, segons 'Eldiario.es'

 

Nerea Rodríguez



Jorge Fernández Díaz



El ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, escull el Valle de los Caídos per “meditar”. Així ho assegura avui ‘Eldiario.es’, on s’explica que Fernández Díaz visita de forma esporàdica l'abadia per resar i conversar amb els monjos benedictins, l’ordre a la qual el dictador Francisco Franco va encomanar el lloc l’any 1957.

Segons l’Abat, Anselmo Álvarez, el ministre espanyol hi va per
passar “una estona d’oració”. A més, explica que “va pujar per primer cop fa anys, afegint-se a altres persones, i així ens vam conèixer”. En aquest lloc, cada any se celebra una missa en record de “l’anterior cap de l’Estat”, tal i com es refereixen els monjos a Franco, i també de José Antonio Primo de Rivera.

L’Abat explica que Fernández Díaz passa al Valle de los Caídos “un temps de meditació”, tot i que no vol revelar amb quina freqüència hi va el ministre: “Molt de tant en tant”, es limita a explicitar. Quan hi va, el ministre participa en alguna de les hores de l'ofici diví, el conjunt d'oracions que l'Església marca per a set moments diferents del dia. "Excepcionalment ha participat en l'oració del final del dia", afegeix l'Abat.

Fernández Díaz té estima al lloc, segons el relat d'Álvarez. "Si hi ha algun acte de comunitat quan ve, hi participa i després conversa amb mi o amb altres monjos", afirma. "Aquest és un lloc de recolliment, de silenci i pregària. Em consta que visita altres llocs semblants a aquest ", diu del ministre.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/fernandez_diaz_escull_el_valle_de_los_caidos_per_meditar_100931.php