dilluns, 12 de maig del 2014

Tremosa: "Felipe González ha trencat la campanya del PSC"

12/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

El candidat de CiU assegura que “el govern espanyol no podrà impedir un Estat català si dos terços dels ciutadans hi voten a favor”


Alèxia L. Ferret (Barcelona)



Ramon Tremosa avui durant una roda de premsa a l'ACN



“Xocat”. Així es va quedar ahir el candidat de CiU, Ramon Tremosa, quan va escoltar les declaracions de l’expresident del govern espanyol, Felipe González, proposant una coalició socio-popular. “Em vaig quedar xocat que González proposés fer una gran coalició amb el PP per mantenir l’’statu quo’”, ha exclamat avui Tremosa en una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Per aquest motiu, el candidat creu que si el pròxim 25 de maig els catalans es queden a casa “l’únic que aconseguiran serà més ‘statu quo’”.

Tremosa també ha replicat les paraules d’ahir del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que deia que
voler fixar fronteres és de dretes. “El senyor Rubalcaba no té cap credibilitat després que González proposa pactar amb el Partit Popular”, ha afirmat el defensor del Corredor Mediterrani a Brussel·les. I ha assegurat que realment no li estranyen aquestes aliances perquè “a la comissió de transports de la UE, PP i PSOE sempre han votat junts per centralitzar-ho tot a Madrid”.

“Convido als ciutadans a reflexionar fins a quin punt el centralisme madrileny està disposat a tot per impedir les reformes que Catalunya necessita, que és l’Estat propi”, ha explicat convençut Tremosa. I ha alertat que “qui amenaça el projecte europeu no som nosaltres, sinó els que tenen el rècord d’atur laboral, d’ineficiència i de morositat”.

Compromís que Unió votarà el mateix

Tremosa s'ha compromès que si el candidat d’Unió, Francesc Gambús, és escollit eurodiputat “votarem sempre el mateix al Parlament Europeu” respecte al procés català, tot i que, el socialcristians estiguin integrats al grup del Partit Popular Europeu. “Ens interessa que hi hagi un membre a favor del dret a decidir a dins d’aquest grup”, ha confessat el liberal, i ha volgut deixar clar que “d’aquesta afirmació en responc jo, i està en joc la meva credibilitat. Aquest és el meu compromís”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/_felipe_gonzalez_ha_trencat_la_campanya_del_psc_100581.php