dilluns, 12 de maig del 2014

"A veure si us independitzeu i ens doneu els 12 punts!"

12/05/2014

EUROVISIÓ

La Maria i el Xavier van portar l’estelada al festival d'Eurovisió i asseguren que "si Catalunya és independent ha de participar-hi"


Nerea Rodríguez



La Maria i el Xavier amb estelades al festival d'Eurovisió



La Maria i el Xavier són dues de les persones que van portar l’estelada al festival d’Eurovisió, celebrat el dissabte al vespre a Copenhaguen. La Maria ha explicat avui que no van tenir cap problema per entrar la bandera al recinte on es celebrava el festival o per mostrar-la, i que “els espanyols que hi havien també van ser molt cordials en tot moment. De fet, vam estar al costat d’alguns d’ells i ens van fer la broma: ‘A veure si us independitzeu i ens regaleu els 12 punts!’”

Durant una entrevista al programa ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, la Maria també ha revelat que “a
dins molts eurofans preguntaven per l’estelada, i els hi explicàvem que era de Catalunya, que volíem ser independents, etc”. Per la seva banda, el Xavier ha assegurat que “no hi aniré amb la bandera espanyola perquè no sento que em representi. I, a més, era un punt de reivindicació de cara a l’any vinent, o als propers anys, perquè Catalunya pugui ser un nou país al festival d’Eurovisió”.

En aquest sentit, el Xavier ha insistit: “Si Catalunya és independent ha de participar a Eurovisió”, i ha argumentat que “Andorra fa uns anys hi va participar i va portar el català a Eurovisió, i per qüestions econòmiques ara ja no hi participa, i ens hem tornat a quedar sense català a Eurovisió”.

Alhora, també ha volgut deixar clar que no tenen res a veure amb cap organització ni partit polític: “Simplement va ser anar de gaudir d’un festival i, en comptes de portar una altra bandera, vaig portar l’estelada. No només hi havia banderes dels països representants, també vaig veure banderes d’Austràlia, del moviment gai, etc”.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/_a_veure_si_us_independitzeu_i_ens_doneu_els_12_punts_a_eurovisio_100582.php