dilluns, 12 de maig del 2014

El 85% de les colles castelleres s’apunten al "Catalans want to vote"

12/05/2014

REFERENDUM

La campanya de micromecenatge aconsegueix recaptar 130.505 euros en 40 dies


Nerea Rodríguez



"Catalans want to vote - Human Towers for democracy"



El 85% de les colles castelleres s’han apuntat a l’acció d’internacionalització d’Òmnium “Catalans want to vote – Human towers for democracy”. L’objectiu és internacionalitzar el dret a decidir el proper 8 de juny a set capitals europees (Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres i París) i diverses viles catalans. En aquests moments ja hi ha 50 colles que faran exhibicions castelleres.

A més, en 40 dies 3.600 mecenes han participat en la campanya de microfinançament per fer possible
l’aixecada simultània de castells. La xifra final recaptada ha sigut de 130.505 euros.

“Catalans want to vote – Human towers for democracy” vol internacionalitzar l’anhel democràtic català. Reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, els castells incorporen alguns dels principals valors universals com: l’esforç, el treball comunitari i la solidaritat. Uns valors que són també els que Catalunya vol projectar com a país.




Mapa que mostra on s'aixecaran castells


Una crida a la mobilització

Òmnium ha aprofitat el final del micromecenatge per fer una crida a catalans i catalanes perquè es mobilitzin el proper 8 de juny i vagin a les places del país o d’aquestes capitals Europees per donar suport al dret a decidir dels catalans el proper 9 de novembre. La crida d'Òmnium va dirigida en especial als catalans que viuen a l'exterior ja que l'acció els dóna una bona oportunitat de participar activament d'un procés que ha de cloure el novembre amb la consulta.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/el_85_de_les_colles_castelleres_s_apunten_al_catalans_want_to_vote_100584.php