divendres, 23 de maig del 2014

Santamaría, irritada perquè la Generalitat ja té urnes i paperetes de vot

23/05/2014

REFERENDUM

"Cal recordar al president de la Generalitat l'obligació de complir i fer complir les lleis", afirma la vicepresidenta espanyola


Lluís Bou




Santamaría i Guindos
La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha mostrat un punt irritada aquest migdia en la roda de premsa posterior al consell de ministres, perquè la Generalitat ja disposa de les urnes i les paperetes per a la consulta. Santamaría no ha dubtat a llançar un advertiment al president de la Generalitat, Artur Mas. "Cal recordar al president de la Generalitat l'obligació de complir i fer complir les lleis", ha deixat anar.
Segons Sáenz de Santamaría, la sentència del Tribunal
Constitucional que va anul·lar la declaració de sobirania del Parlament i el rebuig del Congrés espanyol, el 8 d'abril, a la petició catalana per aconseguir l'autorització de l'Estat per al 9-N han deixat "molt clar que el referèndum d'autodeterminació no és possible". La vicepresidenta no ha tingut en compte que el Parlament català està elaborant una llei catalana de consultes, que s'aprovarà al setembre.

La vicepresidenta també ha condemnat l'incident que grups antisistema van protagonitzar contra el cotxe del ministre d'Hisenda, Crostòbal Montoro, a Vilanova i la Geltrú, i ho ha vinculat veladament al procés sobiranista, com és norma en el PP. "Els debats que generen divisió i ruptura els aprofiten els violents" per a generar incidents "com els d'aquests dies", ha deixat anar.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/santamaria_irritada_perque_la_generalitat_ja_te_urnes_i_paperetes_de_vot_100837.php