dilluns, 26 de maig del 2014

Rubalcaba plega; Navarro no

26/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

El líder del PSOE anuncia un congrés extraordinari al juny; mentre que el cap del PSC només convoca un consell nacional "per reforçar el projecte"


Nerea Rodríguez


El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro


Després dels més que dolents resultats que els socialistes han obtingut, tant a nivell espanyol com català, els caps del PSOE i del PSC han pres decisions. Tot i que molt diferents. El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha optat per plegar i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, vol continuar.



Alfredo Pérez Rubalcaba, avui amb la candidata Elena Valenciano


Rubalcaba ha convocat un congrés extraordinari els propers 19 i 20 de juliol, on s’escollirà una nova direcció i que culminarà amb unes primàries que se celebraran al novembre. En roda de premsa posterior a la reunió de la comissió executiva del PSOE, Rubalcaba ha deixat clar que no es presentarà a les primàries com a candidat.

En canvi, el líder del PSC no ha pres la mateixa decisió. Navarro, que ha reconegut que els resultats de les europees són “dolents”, però s’ha limitat a convocar un Consell Nacional al mes de juny “per prendre decisions”. “He obert un període per parlar amb els membres de la Comissió Executiva, responsables, etcètera, i escoltar quins escenaris s’obren i prendre les decisions oportunes al mes de juny”, amb l’objectiu de “reforçar el projecte polític i millorar la comunicació”.


L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i Pere Navarro, a l'executiva del PSC


Preguntat per si després de la desfeta electoral es veu amb cor de seguir liderant el PSC, ha respost amb un Sí. Els de diumenge són els pitjors resultats del PSC, en unes eleccions europees que sempre havien guanyat, excepte en una ocasió.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/rubalcaba_plega_navarro_no_100888.php