dilluns, 26 de maig del 2014

Gabilondo: "El sobiranisme a Catalunya va totalment de debò"

26/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

El periodista llança un missatge d'alerta: "Atenció als missatges de Catalunya i Euskadi"


Nerea Rodríguez



Iñaki Gabilondo


El periodista Iñaki Gabilondo ha analitzat avui els resultats de les eleccions europees. En un post al seu vídeo-blog, Gabilondo adverteix: “Atenció als missatges de Catalunya i Euskadi”, i constata que, “per si algú ho dubtava, el sobiranisme a Catalunya va totalment de debò”. “El sobiranisme mana a Catalunya, i ERC mana en el sobiranisme”, ha remarcat.

"I atenció a Euskadi, on també mana el sobiranisme”, precisa com un nou element a tenir en compte. Segons el periodista, “el resultat de la jornada electoral d’ahir va deixar molts i molt importants
missatges”. A nivell europeu, “la confirmació que des que la Unió ha estat atrapada pels poders financers s’està allunyant dels ciutadans”, opina Gabilondo.

En relació a l’Estat espanyol, el periodista destaca que hi ha vàries coses molt notables. La primera, “que el PP tot i que guanya pateix una forta caiguda. Observem que el PP prefereix subratllar que ha guanyat en comptes d’assenyalar que ha patit una forta caiguda. Però això és molt important, perquè estaria boig si creu que les seves polítiques han estat revalidades, perquè no ho han estat en absolut”.

“Ha perdut una gran quantitat de vots i escons, però només mesura la distància que el separa del PSOE, i no la distància que els separa dels ciutadans”, valora Gabilondo. D’altra banda, el PSOE “pateix una altra caiguda, però pitjor perquè a més, perd. I si no fos per Andalusia, per Extremadura i per Astúries la caiguda hagués estat dramàtica”.

El periodista adverteix que “el PSOE no pot continuar negant l’evidència. Les primàries no poden esperar a novembre. O les primàries rediregeixen el PSOE, o camina cap a la irrellevància”. I continua amb l’anàlisi: “IU ha pujat, també UPyD, però sobre tot ha pujat ‘Podemos’, una irrupció que és com un cop de puny a la boca de l’estómac dels partits polítics tradicionals. Adverteix que els ciutadans n'estan realment farts”.

Finalment, conclou: “El més notable és que el teníem més o menys construït, el que avançava amb una certa pretensió d’estar representant la realitat ciutadana s’ha trencat. El bipartidisme ha entrat en profunda crisi. El que tingui oïdes per escoltar, que escolti, però, escoltaran?”


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/gabilondo_el_sobiranisme_a_catalunya_va_totalment_de_debo_100879.php