dimarts, 6 de maig del 2014

Replica contundent d’Homs a Rajoy

Dimarts, 6 de maig de 2014 14:55 h

El conseller l’acusa de regalar a la "trika" la paga suprimida als funcionaris, mentre es nega a un diàleg sense condicions. Homs li recomana llegir l’editorial del Financial Timés

 


 
Francesc Homs


El conseller de la presidència, Francesc Homs, ha respost avui al president espanyol que "Impedir votar el 9-N és un error tan gran com recollir firmes contra l'Estatut". En la roda de premsa de després de l’executiu ha lamentat les declaracions de Rajoy negant-se a parlar amb el president Mas sobre la consulta, i ha assegurat que mentre l’executiu espanyol es nega a parlar va prenent decisions com la que va prendre el consell de ministres de dimecres passat quan va decidir “regalar” 3000 milions a Brussel·les, i que són una “befa” a les persones que pateixen retallades. En aquest sentit, Homs ha assegurat que a Catalunya  li haurien correspost més de 600 milions i que amb aquests recursos, la Generalitat podria haver ingressat la paga que va suprimir als funcionaris. 




Homs també ha recomanat a Rajoy llegir l’editorial del Financial Times, que ha considerat una mostra més de l’èxit de la internacionalització del procés.


CiU demana al president espanyol "que faci de polític i d'estadista i deixi de fer de president del Tribunal Constitucional"

Per altra banda, el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha replicat al president del govern espanyol que els problemes polítics "de gran envergadura", tal com Mariano Rajoy ha qualificat aquest dimarts el procés català, no es prohibeixen sinó que se solucionen. Turull ha insistit que un problema no es resol "a base de no tractar-lo o de prohibir-lo", sinó que aquesta postura "d'ostentació del no diàleg i de por a la democràcia" l'incrementa. A més, ha reivindicat que el què es defensa des de Catalunya és un moviment "democràtic, pacífic i legal". Turull també ha instat el cap de l'executiu espanyol a "que faci de polític i d'estadista i deixi de fer de president del Tribunal Constitucional".