dijous, 1 de maig del 2014

Ni els militants socialistes es creuen @pere_navarro

Dijous, 1 de maig de 2014 11:40 h

Els hi envia una carta als per explicar-los l'agressió que va patir davant la "tergiversació" dels fets. En la carta reconeix indirectament que no existeix causa independentista en l’agressió.


Barcelona (ACN).- El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha enviat una carta als militants del partit per explicar-los "l'incident" que va patir diumenge passar mentre es dirigia a una celebració familiar a la catedral de Terrassa. El fet que la majoria de militants i simpatitzants socialistes creguessin Jaume Collboni dient que no existeix crispació per culpa del procés ha obligat al primer secretari a enviar la carta. En la carta que ha tingut accés l'ACN, Navarro narra com van anar els fets per combatre les "diferents interpretacions i versions". "És inacceptable que s'estiguin tergiversant els fets i no acceptaré que em converteixin en sospitós", avisa, amb to amenaçador. 

Ni els militants i simpatitzants es creuen que l’agressió a Pere Navarro fos fruit del procés pel dret a decidir

En la missiva, Navarro defensa que és important que els afiliats del partit coneguin què va passar realment. Segons el seu relat, quan el passat diumenge es dirigia a una celebració familiar, a les portes de la catedral de terrassa, una dona amb aparença de classe mitjana se li va acostar, el va insultar i li va clavar un cop de puny. Tot seguit, la dona va marxar "ràpidament" del lloc dels fets, però malgrat tot la dona es va quedar dins de l’esglesia. "Això és el què va passar i el què he posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra a través d'una denuncia", ha assegurat.

Navarro ara ja no menciona l’agressió coma fruit del clima de crispació per culpa del dret a decidir


Malgrat que en els últims dies Navarro ha relacionat de manera directa aquesta agressió amb el "clima de crispació" generat pel procés polític a Catalunya, en la carta no fa cap referència a les causes dels fets.

"Aquest incident posa de relleu les línies vermelles que cap societat democràtica es pot permetre traspassar. La violència no s'ha de tolerar en cap cas. Sóc molt conscient, perquè també ho he viscut en els meus 10 anys com alcalde, que els representants públics hem de fer front al malestar de la ciutadania i que això forma part de la nostra feina. Ara bé, en cap cas la violència física té justificació", ha conclòs.

Navarro intenta evitar la dimissió el dia que es confirmi que l’agressió o falta no va ser culpa del procés pel dret a decidir

Finalment, Navarro acaba la carta agraint les "mostres de suport i solidaritat" que ha rebut en els darrers dies, en uns moments que ha qualificat de complicats tan a nivell polític com personal. "Sentir la vostra estima i saber que us tinc al meu costat és un gran al·licient per continuar treballant per una Catalunya més forta i més justa", afirma.