dijous, 1 de maig del 2014

Dos de cada tres catalans votarien #SíSí a la independència #CEO2014

Dijous, 1 de maig de 2014 05:00 h

La doble pregunta garanteix molta munició als partidaris del no a la independència, i si, a més no s’explica bé, podem perdre. Amb les dades a la mà el doble #SíSí pot superar el 66% dels vots emesos.


Si la pel·lícula “vuit cognoms bascos” triomfa, la versió catalana ho podria superar. Només per  explicar com de complicats som els catalans que per respecte, en lloc de preguntar directament si volem o no la independència,  ho fem a l’estil Marius Serra i els seus “enigmàrius”, de manera que per escatir els resultats necessitaríem un veritable “master class”.  Avui n’hem tingut un nou exemple, el titular inicial ha estat que el doble #SíSí guanyava amb un 47% - dada errònia però utilitzada pels mitjans de comunicació contraris a la independència per dir un cop i altre que no s’arriba a superar el 50%-,  el cert però és que si la participació fos del 80%, el doble #SíSí superaria el 60% dels vots emesos, xifra que podria augmentar encara més amb una participació menor. Això tant senzill ha estat impossible que és fes visible a la majoria de mitjans de comunicació.    


 


Per evitar donar munició als unionistes seria millor que tots poguessin votar les dues preguntes
Ho va proposar el politòleg i assessor del SNP, Xavier Solano, ja que fem dos preguntes, fem-ho fàcil  i que tothom  voti les dues preguntes, el resultat seria molt més clar i molt menys interpretable. Ja que els catalans som complicats i hem de fer  dues preguntes, permetem que tothom les pugui votar. En cas contrari segur que en la segona pregunta hi haurà un augment considerable dels vots nuls, molts dels que votaran no a la primera pregunta votaran a la segona i el seu vot serà nul.
Si tothom que va votar, pot votar  les dues preguntes el sí augmentarà alguns punts, votants de la CUP, ERC, CiU i d’ICV que
diuen votar No a la primera volen votar Sí a la segona. No són molts, però si alguns milers, gent molt més radical que no vol passar per etapes, i vol votar no a la primera pregunta sobre l’estat, i dir un sÍ, clar i contundent a la segona.


Malgrat que desprès les respectives cuines ho deixen en un empat tècnic en les dues primeres eleccions entre CiU i ERC i una victòria dels primers en les properes eleccions espanyoles, és evident que qualsevol errada, distorsió o dubtes per part de CiU al procés faria augmentar molt ràpidament el resultat dels republicans, per això cada cop que parla Duran i Lleida posant aigua al vi, a la casa dels republicans obren una ampolla de cava.
Un canvi del panorama polític, un cop evidenciat que seguir amb Espanya és una gran pèrdua de temps, la ciutadania es decanta clarament pels partidaris del dret a decidir, el resultat de l’enquesta és espectacular respecte a l’actual situació a Madrid.
CiU(35/36) i ERC (34/35) obtenen majoria absoluta clara
Els partits unionistes treuen el pitjor resultat d’unes eleccions catalanes C’s(14/15), PSC(14/15) i PP(12/13) amb un màxim de tant sols 42/43 diputats, tant sols un terç del Parlament



http://directe.cat/347474