dijous, 29 de maig del 2014

Navarro, tossut: no acceptarà la consulta

29/05/2014

PSC

El primer secretari del PSC comunica als crítics que no pensa variar de posició

 

Alèxia L. Ferret



Navarro parlant amb Lucena



El líder del PSC, Pere Navarro, s'ha reunit avui al Parlament amb els diputats díscols disposat a buscar els consensos que permetin la pau interna. Navarro ha mostrat la seva disposició a dialogar, encara que els ha deixat clar que el PSC no donarà suport a la consulta sobiranista del 9 de novembre.

En un gest d'acostament a les corrents més crítiques del partit, el líder socialista ha arrencat la ronda de contactes amb els diputats Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura, encara pendents
que es resolgui l'expedient obert pel partit per desmarcar-se en una votació sobre el dret a decidir.

També han desfilat pel despatx del primer secretari la diputada Rocío Martínez-Sampere, crítica amb l'actual direcció, a més de Ferran Pedret, un dels valors joves del partit i nou primer secretari del PSC de Barcelona. Navarro els ha traslladat que està disposat a parlar "de tot", com la renovació de l'executiva i els seus perfils, l'estratègia del PSC o fins i tot la situació dels díscols al Parlament.

“El PSC no se suma a la consulta”

Els crítics han insistit que el PSC ha de sumar-se a la consulta del 9 de novembre, doncs consideren que els socialistes han de recuperar la centralitat política avui representada en el dret a decidir. Navarro ha deixat clar que "no es produirà en cap cas".

Seguiran les reunions

El que sembla allunyar-se és la possibilitat que Navarro acabi convocant un congrés extraordinari, com ahir havia reclamat el diputat tarragoní Xavier Sabaté a la reunió del grup. Navarro reprendrà demà les reunions amb els diputats restants -ja s'havia reunit ahir amb altres com Maurici Lucena, Miquel Iceta, Eva Granados o Celestino Corbacho-, en una ronda de contactes que es preveu ràpida, ja que la seva intenció és convocar el Consell Nacional extraordinari a la primera quinzena de juny.

Una agenda de trobades que ampliarà també a altres dirigents del partit i a l'àmbit territorial, i que fins i tot durà a terme amb agents externs, encara que no està previst que ho faci encara amb el sector crític més bel·ligerant del partit, el que lideren els exconsellers Montserrat Tura, Antoni Castells i Joaquim Nadal.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/navarro_tossut_no_acceptara_la_consulta_100961.php