dijous, 29 de maig del 2014

Els ocupants de Can Vies es desmarquen dels actes violents


CAN VIES

Asseguren que els actes violents els protagonistes joves desvinculats dels centre social

 


Una manifestant recrimina els cops rebuts dels mossos aquest dimecres en la protesta pel desallotjament de Can Vies / E. BORRÀS







Els joves que ocupaven fins al dilluns Can Vies han desvinculat avui la Plataforma de Can Vies dels actes violents que s'han succeït al barri de Sants de Barcelona els últims tres dies, segons ha assegurat a Efe un dels ocupants habituals de l'immoble, un jove de 18 anys.

 "Els actes violents els provoquen grups de rebels encaputxats que no són de Can Vies", ha assegurat en declaracions a Efe el jove, mentre contempla com tiren a terra la casa, emblema del moviment
okupa a Barcelona, i demana que no se li identifiqui amb el seu nom real, sinó amb el fictici de Raúl.

Raúl explica que fa dos anys va decidir venir a viure a Can Vies "perquè crec -ha dit- que hem de fer alguna cosa per canviar el món" i explica que qui hi residien cuidaven la casa, que havien convertit en un centre "obert a tothom".

"Fèiem tallers, acollíem assemblees -la d'Arran de Sants per exemple-, organitzàvem concerts i xerrades, teníem una barra de bar per servir cafès i una 'glorieta' per donar sopars a canvi de la voluntat", ha explicat Raúl, que ha recordat que a la casa també tenia la seva seu la redacció de la revista alternativa "La Burxa".

L'ocupant de Can Vies ha explicat que durant la negociació amb el regidor del districte Jordi Martí abans del desallotjament aquest els va oferir traslladar les seves activitats a Can Batlló, però no els va donar cap garantia que podrien tornar a Can Vies.

"Ells ho volien enderrocar, els vam demanar que fessin les obres que necessitava l'immoble, encara que nosaltres el manteníem i fèiem les obres necessàries, i que hi poguéssim tornar, perquè nosaltres volíem ser aquí, però ells s'hi van negar", ha recordat el jove.

"Aquest és un edifici històric, que ha sobreviscut a la Guerra Civil", ha apuntat el jove, mentre operaris d'una empresa d'enderrocs començaven a pujar bastides per continuar l'enderroc de l'edifici de forma manual.

A la casa llueix pintat un gran mural amb joves encaputxats amb el lema "Poder popular" i als murs del carrer diversos grafits artístics recorden que la zona és "antifeixista"


http://www.ara.cat/societat/ocupants-Can-Vies-desmarquen-violents_0_1147085466.html