dijous, 22 de maig del 2014

Mitjans francesos destaquen l'independentisme de la família Valls

22/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

"Part de la família del primer ministre francès ja s'ha compromès amb la independència de la regió", assenyala el canal televisiu France 24


Lluís Bou



El primer ministre francès, Manuel Valls


Mijans francesos han destacat que la família del primer ministre de França, Manuel Valls, és en part independentista. Diverses ràdios i televisions franceses han entrevistat parents de Valls que viuen a Barcelona, i han explicat que són partidaris de la secessió.

La cadena France 24 ha assenyalat en un reportatge aquest posicionament dels familiars de Valls. "Part de la família del primer ministre francès, que encara viu a Catalunya, ja s'ha compromès amb la independència de la regió. Una posició que podria perjudicar Manuel Valls, que fins ara no s'ha volgut pronunciar explícitament sobre el tema", assenyala.

L'emissora de ràdio Europe 1 encara ha anat més enllà i ha entrevistat diversos parents de Valls, en un
reportatge que es titula "A Barcelona, Valls esperat i jutjat per la seva família". Parlen amb Lluís, nebot del primer ministre francès i conductor d'autobús, que diu que no anirà al míting del seu oncle perquè no vota socialista. "Des de la distància el trobo massa dur amb els romanesos, crec que les coses es podrien fer d'una altra manera", assenyala.

La germana de Valls, Giovanna, destaca que el seu germà Manuel "té un temperament molt fort i el nostre pare també el tenia", sense entrar en més consideracions. Europa 1 també parla amb un cosí independentista, que demana que Valls usi el català. "La família Valls sempre ha defensat amb vigor la identitat catalana. Felip, convençut independentista, espera que la nit de dimecres [ahir] el seu cosí no s'oblidi de les arrels: "Suposo que parlarà català, en cas contrari n'estaria molt decebut". El cap de govern no ha ofendre ningú: farà el discurs en francès, espanyol i català", conclou l'emissora.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/mitjans_francesos_destaquen_l_independentisme_a_la_familia_valls_100815.php