divendres, 2 de maig del 2014

Mas estreny relacions amb Urkullu

02/05/2014

PROCÉS SOBIRANISTA

El president de la Generalitat es desplaça a Gasteiz per mantenir una trobada amb el lehendakari a Ajuria Enea


Nerea Rodríguez



Artur Mas i Íñigo Urkullu ahir a Ajúria Enea


El president de la Generalitat, Artur Mas, va estrènyer relacions ahir amb el lehendakari Íñigo Urkullu, durant una trobada a Ajuria Enea, seu de la presidència d’Euskadi, a Gasteiz. La trobada va servir perquè els dos presidents s’intercanviessin informació sobre les situacions polítiques i socials dels respectius territoris, i també sobre la relació que mantenen amb el Govern de l’Estat espanyol i les institucions europees.

Durant la reunió, que va durar dues hores i mitja, van tocar a fons les diferents qüestions d’actualitat i
les previsions de cara al futur. El president Mas va traslladar al lehendakari la situació en què es troba el procés sobiranista i l’evolució que preveu que pot tenir. També el mandatari basc va posar al dia el president català sobre la situació política basca i les seves previsions de cara al futur, molt especialment pel que fa al procés de pacificació.

En aquest terreny, tant el president Mas com el lehendakari Urkullu van constatar que hi ha similituds entre la realitat catalana i la basca, i també diferències. També es va analitzar el tipus de relació que tant el govern basc com el català tenen amb les institucions de l’Estat, i amb els dos grans partits espanyols.







http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/mas_estreny_relacions_amb_urkullu_100394.php