dimarts, 13 de maig del 2014

Llanos de Luna envia el seu exercit contra la democràcia del dret a decidir

Dimarts, 13 de maig de 2014 15:55 h

La Delegació del Govern Espanyol ha presentat 267 recursos contra ajuntaments catalans per qüestions de catalanitat, l’AMI i l’ACN adverteixen que no cessaran en la defensa del dret a expressar-se


Arenys de Munt (ACN).- La delegació del govern espanyol a Catalunya acumula 267 denuncies i recursos contra ajuntaments catalans per qüestions relacionades amb la sobirania fiscal, la 'guerra de banderes' o les declaracions dels municipis com a "territori català lliure". Diversos jutjats ja han respost, donant la raó als ajuntaments en 64 casos, mentre que en 12 casos la balança cau del costat de l'estat espanyol. L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) s'han reunit aquest dimarts per donar suport als ajuntaments que han rebut sentències contràries, els han animat a recórrer i adverteixen que cap consistori deixarà de defensar el dret a expressar-se políticament. 


Llanos de Luna i la seva croada contra la democràcia



Cal seguir la lluita contra la delegada del govern en ares de la llibertat


La trobada ha tingut lloc en un emplaçament simbòlic, a Arenys de Munt (Maresme), on va tenir lloc la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya. Aquest, a més, és un dels quatre ajuntaments catalans que, juntament amb El Buc (Anoia), Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i Sant Julià de Vilatorta (Osona) han rebut sentències contraries a l'aprovació de mocions que els declarava "territori català lliure i sobirà".

L'alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, assegura que tots quatre ajuntaments recorreran aquesta sentencia per defensar "el dret dels ajuntaments a opinar políticament" i no esdevenir "simples gestors" en l'actual context polític de Catalunya. Carles Castro, batlle del Bruc, afegeix que "el pròxim pas seran les urnes".

Llanos de Luna no ens aturarà

En aquest sentit s'han pronunciat també els alcaldes de Caldes de Montbui i Sant Julià de Vilatorta. "Tant ens fa, que condemnin el que vulguin. Catalunya serà independent", ha etzibat el batlle osonenc. L'alclade calderí, Jordi Solé, comenta que "políticament" els ajuntament no accepten aquestes resolucions i assegura que els catalans acabaran votant el seu futur.

L'AMI i l'ACM donen ple suport als alcaldes i ajuntaments perquè "no fan res més que defensar una voluntat popular", ha argumentat el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal. Buch recorda que els drets que reivindiquen els ajuntaments estan recollits a la Constitució Espanyola i demana a la delegadació del govern que deixi de "perseguir" els ajuntaments.

Les dades

Del total de 257 denúncies i recursos presentats contra els ajuntaments catalans, n'hi ha 102 per declarar la sobirania fiscal -fins ara 44 casos arxivats i 3 sentències contràries als Ajuntaments-, 93 per l'anomenada 'guerra de banderes' -4 casos perduts pels ajuntaments- i 45 en contra de les mocions de declaració de "territori català lliure i sobirà" -20 casos ja arxivats i 4 sentències en contra dels ajuntaments-. També s'han presentat 25 denúncies per casos de pagament de les quotes de l'AMI -hi ha un recurs perdut per l'Ajuntament de Garriguella- i dues denuncies més per la cessió d'un local a l'AMI i per la contractació de trens especials durant la Diada del 2012, encara sense resolució.


http://www.directe.cat/noticia/349453/llanos-de-luna-envia-el-seu-exercit-contra-la-democracia-del-dret-a-decidir