dijous, 1 de maig del 2014

Junqueras: el TSJC demostra que les "terceres vies" van en contra de la voluntat dels catalans

Dijous, 1 de maig de 2014 14:30 h

Terricabras assegura que dir que "hi ha brots verds" és "escandalós i vol dir que la democràcia no funciona com hauria de funcionar"


Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha considerat que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que obliga a impartir un 25% de les assignatures en castellà en aquelles aules on un sol alumne ho demani, demostra que "les terceres vies" van en contra de la voluntat majoritària dels catalans. Junqueras ha fet aquestes declaracions moments abans que s'iniciés la manifestació del Primer de Maig a Barcelona acompanyat pel candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep-Maria Terricabras. En aquest context, Terricabras ha assegurat que amb més de 800.000 aturats dir que "hi ha brots verds" és "escandalós i vol dir que la democràcia no funciona com hauria de funcionar" 


El president d'ERC, Oriol Junqueras, a la manifestació del Primer de Maig a Barcelona
© @acn


#terceraviaMorta

Un dia després que es donés a conèixer que el Govern recorrerà al Suprem la decisió del TSJC d'imposar un 25% d'assignatures en castellà en algunes aules, Junqueras ha ressaltat que "el model lingüístic i educatiu a Catalunya funciona molt bé", és el que "vol la majoria de la societat catalana" i faran tot el que estigui al seu abast per defensar-lo.

En aquest context, ha assegurat que amb aquesta sentència "queda clar que una vegada més que les

terceres vies que ofereixen sempre estan en contra de la voluntat majoritària dels ciutadans de Catalunya en tots els àmbits, en l'educatiu, econòmic, de la seguretat pública i de l'avortament. L'únic camí és disposar de totes les eines possible per defensar la voluntat dels seus ciutadans", ha afegit.

Preguntat per les recents enquestes, Junqueras ha apuntat que les enquestes en general són "irrellevants i poc importants, el que importa és l'expressió democràtica dels ciutadans a través del seu vot a les urnes". Ha reiterat que defensen que els ciutadans puguin votar i s'ha mostrat convençut que majoritàriament votaran a favor de la independència de Catalunya. "Però en qualsevol cas votessin a favor de la independència o en contra, l'important és que puguin votar i a això dedicarem els nostres esforços", ha afegit.

"Els que veuen brots verds és perquè són daltònics"

Junqueras ha participat a la manifestació del Primer de Maig amb Terricabras. El candidat d'ERC a les europees ha assenyalat que "els drets socials són drets democràtics i els drets democràtics són de la gent i no drets de les estadístiques. Els que veuen brots verds en aquests moments és perquè són daltònics i no s'aclareixen amb els colors", ha indicat. "Quan més de 800.000 persones es troben a l'atur no és pot dir que hi ha brots verds, això és escandalós i vol dir que la democràcia no funciona com hauria de funcionar". En aquest sentit, ha dit que "la democràcia és i ha de ser pel poble".

Terricabras ha considerat que les lectures econòmiques són "excessivament triomfalistes". Segons el candidat d'ERC, "estem tan lluny d'una situació de millora consolidada que ser triomfalista seria ser exagerat i ofensiu pels que ho passen malament".


http://directe.cat/347514