dijous, 1 de maig del 2014

Els Mossos detenen quatre persones pels aldarulls al final de la manifestació anticapitalista de l'1 de maig

Redacció - 01/05/2014 - 20.50h. 

Alguns encaputxats que hi participaven han llançat còctels Molotov i cremat contenidors a la zona de l'estació de França. Els organitzadors se n'han desvinculat i han donat per acabada la marxa





Capçalera de la manifestació anticapitalista d'aquest Primer de Maig a la tarda.




Contenidors cremant a la zona de Pla de Palau.
La manifestació alternativa convocada aquest dijous a la tarda a Barcelona, amb motiu de l'1 de maig, ha desembocat en alguns aldarulls a partir del vespre. Els Mossos d'Esquadra han informat que han detingut quatre persones presumptament per causar disturbis, una xifra que podria augmentar aquest divendres.

La marxa ha arrencat a dos quarts de sis de la tarda a Arc de Triomf, amb el lema "Davant la misèria de la Unió Europea: som classe treballadors" i ha avançat de forma
pacífica. La manifestació comptava amb el suport d'organitzacions com la Intersindical Alternativa de Catalunya, la CUP, Alerta, Arran, Endavant, CGT o el Front Cívic, entre d'altres. Els assistents, entre els quals tenien un protagonisme destacat els treballadors de l'empresa Panrico, han cridat consignes en contra de la precarietat.




En arribar a la zona de Pla de Palau i l'Estació de França, aproximadament a les set del vespre, s'han començat a produir incidents. Un nombrós grup d'encaputxats, 100 o 200 persones segons els Mossos, han cremat contenidors i han atacat diverses oficines bancàries, caixers automàtics i altres establiments comercials. La majoria de persones presents a la manifestació han escridassat aquest grup d'encaputxats.

Aquests incidents han obligat a acabar la mobilització, quan la marxa es trobava a la Vila Olímpica, després d'un recorregut que ha estat seguit de prop per diversos furgons de la policia catalana.

Enllaç Video : http://www.324.cat/video/5054977//Primer-de-Maig-reivindicatiu-al-mon


http://www.324.cat/noticia/2385213/economia/Aldarulls-al-final-de-la-manifestacio-anticapitalista-de-l1-de-maig