dijous, 29 de maig del 2014

Homs: "Nosaltres no tancarem cap canal de televisió"

29/05/2014

TV3

"A Catalunya hi ha una cosa que es diu llengua catalana i una oferta televisiva que està en minoria en català", etziba el Conseller de Presidència

 

Mar Sabé



Francesc Homs en una entrevista a Rac1.



El conseller de Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, s’ha mostrat contundent: “Nosaltres no tancarem cap canal de televisió”. Homs a respost així, des de Rac1, a les aspiracions del ministeri d’Indústria de treure un múltiplex a TV3 per destinar-lo a lat tecnologia mòbil 4G.

El ministre d’Indústria, José Manuel Soria, va confirmar ahir el que ja s’intuïa des de la setmana passada: que Catalunya haurà d’eliminar un dels tres múltiplex de TDT que té (dos de TV3 i un
de 8TV) i va insinuar que hauria de ser un de la televisió pública, per passar a tenir un sol múltiplex, que és el que també tindran totes les televisions autonòmiques. “Serà la mateixa Generalitat la que decidirà qui perd”, va assegurar Soria respecte a qui prendrà la decisió.

“Faré tot el que pugui perquè finalment aquesta amenaça no passi”, ha explicat el conseller, que ha atribuït aquesta acció a un atac frontal al català: “A Catalunya hi ha una cosa que es diu llengua catalana i una oferta televisiva que està en minoria en català”. Homs ha titllat de “vergonya” el fet que vulguin treure un múltiplex de TV3 i es pregunta perquè no el treuen a les cadenes castellanes.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/homs_nosaltres_no_tancarem_cap_canal_de_televisio_100958.php