dilluns, 5 de maig del 2014

Casals: "El govern espanyol no pot saltar-se les normes del joc democràtic"

05/05/2014

REFERENDUM

La presidenta d'Òmnium explica que "l’aventura de construir el teu propi país provoca entusiasme"


Nerea Rodríguez



La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals


La presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, ha vaticinat avui que si s’impedeix la consulta del proper 9 de novembre sobre el futur de Catalunya, “és possible que Catalunya rebi algun suport internacional, perquè és una qüestió democràtica”, i en aquest sentit, ha afirmat que “el govern espanyol no es pot permetre saltar-se flagrantment les normes del joc democràtic”.

Durant una entrevista al programa ‘Els Matins’, de Tv3, Casals ha explicat que “la política
internacional és eminentment pragmàtica i egoista. Ningú pren posicions fins que és inevitable, fins que passi. Ens estem acostant, però encara no hi som”, i ha insistit: “Cap polític internacional farà manifestacions que fereixin el membre de la comunitat internacional, que és l’Estat espanyol”.

En relació a la hipotètica crispació que es viu a Catalunya, tal i com va dir el líder del PSC, Pere Navarro, la presidenta d’Òmnium ho ha negat contundentment: “No notem crispació, però sí hi ha tensió, però positiva, perquè molts ciutadans estem en estat d’alerta, interessats en el que passa”.

En aquesta línia, ha explicat que “es discuteix de política, de si això és possible o no, si és fàcil o difícil, quines són les dificultats, etc. Però de crispació no n’hi ha”, i ha afirmat que “no he viscut cap moment tens, sempre tot amb molt de respecte”. Finalment, ha conclòs: “L’aventura de construir el teu propi país provoca entusiasme”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/casals_el_govern_espanyol_no_pot_saltar-se_flagrantment_les_normes_del_joc_democratic_100428.php