dimarts, 6 de maig del 2014

Calçada defensa l’estelada que porta a la jaqueta

06/05/2014

TRICENTENARI

Toni Cruanyes pregunta al comunicador si "li semblaria bé que un presentador de televisió portés una bandera espanyola, o una bandera d’un altre país, o significant una altra idea política?"


Nerea Rodríguez



Miquel Calçada amb l'estelada a la jaqueta durant un dels programes d''Afers Exteriors'


El comunicador i comissari del tricentenari del 1714, Miquel Calçada, va defensar ahir l’estelada que ha portat durant tots els capítols d’aquesta temporada del programa ‘Afers Exteriors’. Durant una entrevista ahir al ‘Telenotícies vespre’, el periodista Toni Cruanyes li va preguntar: “Algunes de les imatges més polèmiques, si es pot dir així, han estat les que apareixia amb la senyera estelada, que van ser criticades en els primers capítols. Per què va portar aquesta bandera?

Calçada va respondre: “La meva mare quan va saber que havia de tornar a fer una nova temporada
em va regalar la jaqueta i la meva filla l’estelada. Difícilment m’hi podia negar”. Però Cruanyes va insistir: “Si un presentador de televisió portés una bandera espanyola, o una bandera d’un altre país, o significant una altra idea política, li semblaria bé?” I el comunicador es va mostrar contundent: “A TVE, de fet, ja surten amb la bandera espanyola, no tinc cap problema, al contrari”.

En relació a la commemoració del tricentenari, Calçada va assenyalar que “el que estem commemorant són uns fets històrics, la guerra de successió, que va acabar com va acabar, però el que és substancial és que durant aquests 300 anys hem continuat mantenint aquesta voluntat com a poble. I després de 300 anys no només continuem tenint aquesta voluntat sinó que volem anar més enllà”.

En relació al cost que té aquesta commemoració, el comunicador va argumentar: “Si estiguéssim en un país normal el cost hagués estat substancialment diferent. La commemoració que s’està fent del pintor El Greco té un cost sis vegades superior al del tricentenari. Les efemèrides cauen quan toca i en aquest moment ha caigut en mig d’aquest context econòmic, però a qualsevol país normal que commemorés una fita com és aquesta el pressupost seria sensiblement superior”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/calcada_defensa_l_estelada_que_porta_a_la_jaqueta_100453.php