dissabte, 10 de maig del 2014

Alfred Bosch, contra Jordi Portabella

10/05/2014

PRIMÀRIES MUNICIPALS

El portaveu d'ERC al Congrés es disputaria amb Portabella la candidatura per a l'ajuntament de Barcelona


Xavier Lladó




Alfred Bosch i Jordi Portabella


El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, es perfila com a candidat a l'Ajuntament de Barcelona en les eleccions de l'any vinent. Segons el diari El Punt Avui, el republicà té la voluntat de presentar-se a les primàries internes que el partit celebrarà en les pròximes setmanes i la decisió es podria anunciar després de les europees.

Per la seva part, l'actual líder d'ERC al consistori, Jordi Portabella, encara no ha comunicat què
farà ni si vol concórrer a les primàries. Portabella també ho exposarà públicament quan hagin passat els comicis europeus.

Un tercer actor intervindria en aquest sudoku. És el portaveu adjunt al Parlament, Oriol Amorós, que havia aparegut en travesses com a alcaldable i que no es descarta que pugui plantejar batalla, sobretot si Portabella no es presenta. Un cop hi hagi candidat, també s'albira la possibilitat que l'exsocialista Toni Comín vagi de número dos.

Bosch hauria decidit fer aquest pas endavant després que diverses persones l'hagin animat. Alguns sectors el veuen com una aposta de renovació a la ciutat de Barcelona i també com una figura emergent, arran de la seva tasca al Congrés, que podria arrossegar nous votants a la ciutat. A més, el portaveu d'ERC és un home afí al president d'ERC, Oriol Junqueras, que el va fitxar com a candidat per als comicis espanyols. Si es confirma aquesta opció, hauria de deixar l'escó a Madrid i entraria el número 3 de la llista per Barcelona, Ramona Verges, de Reagrupament.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/alfred_bosch_contra_jordi_portabella_100546.php