dissabte, 31 de maig del 2014

40.000 llaunes de Coca Cola, per reivindicar-ne l'etiquetatge en català

31/05/2014

La Plataforma per la Llengua critica que grans empreses incompleixen la llei lingüística


Lluís Bou



Un moment de l'acció de protesta, a la plaça Catalunya de Barcelona @joantarda


La Plataforma per la Llengua ha organitzat aquest matí a la plaça Catalunya de Barcelona un acte de protesta a la plaça de Catalunya per reclamar a les empreses que etiquetin en català, fent un mural amb més de 40.000 llaunes buides de Coca Cola esteses a terra.

La plataforma vol denunciar que grans empreses com Coca-Cola vulneren expressament la llei que garanteix el dret de rebre a Catalunya l'etiquetatge en català.
Quan va néixer la Plataforma per la Llengua fa 20 anys, ja fer una acció similar amb 15.000 llaunes de
Coca-cola, però la companyia de refrescs continua sense incorporar el català en les seves etiquetes. 
 L'entitat volia repetir-lo tot celebrant el 20è aniversari amb 20.000 llaunes, però finalment ha aconseguit recollir-ne 40.000 per garantir del tot l’èxit de la campanya. La Plataforma ha precisat que serà curosa amb el medi ambient, perquè després reciclarà totes les llaunes.
La protesta de la Plataforma per la Llengua
La primera llauna del mosaic l’ha col·locada aquest matí el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder. L’acte, ha estat presentat per l’actor Jordi Martínez acompanyat de Muriel Casals i Jordi Tardà, i al final s’ha fet un concert de cloenda a càrrec de Titot i David Rossell, del grup Brams.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/40.000_llaunes_de_coca_cola_per_reivindicar-ne_l_etiquetat_en_catala_100998.php