dilluns, 28 d’abril del 2014

Unió vol que a CiU li vagin bé les europees?

Diumenge, 27 d'abril de 2014 21:00 h

 

S’ho pregunta @ToniAira a la seva columna dominical #lacortinadefum via El Periódico,  i se’n fa  altres de preguntes i totes elles prou interessants: un daltabaix electoral de CiU no afectarà el procés mentre ERC guanyi? Hi han pensat bé, a Esquerra? I a CiU? Preguntes totes elles innecessàries si finalment s’hagués fet una llista unitària, llista que hagués marcat la fi política de Duran i, sobretot, l’èxit d’una més alta participació a Catalunya que a la resta de l’estat. Ara ja no toca saber de qui ha estat la culpa de tot plegat, ara toca evitar que el procés hi surti perdent, i evitar entre altres coses que declaracions com les d’en Duran a La Vanguardia malbaratin els actuals capitals polítics.

Duran amb l’entrevista concedida a la capçalera del Grup Godó dispara un altre míssil a la
línia de flotació de Mas i el seu govern, sembla realment que Duran contesta a la pregunta de Toni Aira amb un contundent NO, el “publireportatge” d’avui sembla una ajuda premeditada a ERC per facilitar que els republicans facin  “el sorpasso” per primer cop en unes eleccions des de la República a CiU, el que genera dubtes si això serà bo o no per a tot el procés sobiranista.

Sembla evident que una derrota de Mas tal i com diuen avui els mitjans de comunicació unionistes serà utilitzat per intentar substituir Mas al capdavant de la coalició CiU. Seria fatal pel procés que les eleccions europees acabessin amb un crisi a la coalició de govern. Estem segurament en un dels moments més transcendents de la nostra història recent i tenim un bon grapat d’enemics que volen fer descarrilar el procés, tenim tot un estat en contra, un joc brut incessant per part d’aquest mateix estat, tenim enemics a casa, ara toca fermesa i generositat per convertir aquestes eleccions europees en una victòria de la gent que majoritàriament vol votar.

Postdata a l’editorial: Inacceptable que a hores d’ara @pere_navarro no hagi presentat denuncia per l’agressió rebuda, però sigui capaç de llençar acusacions contra el dret a decidir