diumenge, 13 d’abril del 2014

Rull aposta per demanar 'empara internacional' si Espanya no permet la consulta

Diumenge  13.04.2014  13:41

Autor/s: ACN

El secretari d'organització de CDC critica que el govern espanyol vulgui recórrer contra la llei de consultes abans no s'hagi aprovat



El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha dit que si el govern espanyol va tancant tots els 'mecanismes legals per poder posar les urnes', Catalunya es veurà abocada a demanar empara internacional per a desencallar el conflicte. En una entrevista al canal 3/24, Rull ha explicat que aquest seria el mecanisme per a poder acabar 'consultant un poble sobre el seu futur'. El dirigent convergent ha criticat el govern espanyol per haver anunciat que recorrerà contra la llei de consultes catalana malgrat que encara no existeix.

Després del no del congrés espanyol a traspassar la competència per a poder convocar el referèndum i
de les darreres declaracions del govern espanyol sobre el procés sobiranista, Rull ha apuntat que l'estat espanyol 'haurà de donar moltes explicacions a la comunitat internacional' per a voler 'impedir posar les urnes'.

En aquest sentit, ha assegurat que si es tanquen tots els marcs legals, 'com a poble es pot demanar empara internacional': 'Aquest seria el mecanisme que podríem utilitzar, per a poder acabar consultant un poble sobre el seu futur.'

Tot i això, ha recordat que el pas següent ha d'ésser la llei de consultes, que serà 'impecable' jurídicament i en aquest sentit ha criticat el govern espanyol per haver anunciat que hi recorrerà quan la llei encara no ha vist la llum.

Rull també s'ha referit a una possible reforma de la constitució: 'Estem especulant sobre elements que són incerts i altament improbables en aquests moments.' I ha afegit que si es produeix alguna oferta aquesta no ha de venir de Catalunya, 'sinó de l'estat'.

El secretari d'organització de Convergència ha refermat el compromís de la seva formació amb l'objectiu de la consulta del 9-N i ha recordat que en tot aquest procés 'el menys prudent és quedar-se quiet, acceptar resignats la situació'.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4185311/20140413/rull-aposta-demanar-empara-internacional-espanya-permet-consulta.html