divendres, 25 d’abril del 2014

Rafel Martín interposa una querella contra els cinc policies que el van agredir

25/04/2014

DENUNCIA

L’aficionat del Barça que va ser agredit a Mestalla acusa els agents de cometre els delictes de detenció il·legal, lesions, contra la integritat moral i falsedat en document oficial


Nerea Rodríguez




Rafel Martín


Rafel Martín, l’aficionat del FC Barcelona que va ser detingut amb brutalitat i agredit per la policia nacional espanyola “per ser català” a Mestalla, ha presentat avui en els jutjats de València una querella criminal contra els cinc policies que presumptament li van donar la pallissa. Segons la querella, Rafel Martín, veí de Cadaqués, considera que els agents van cometre els delictes de detenció il·legal, lesions, contra la integritat moral i falsedat en document oficial, amb l'agreujant de discriminació per pertinença a una determinada nació o ideologia.

La querella recull que "el detonant que va inspirar tota l'agressió soferta, tal com va verbalitzar un
dels policies querellats, va ser la suposada condició de 'català de merda'" del denunciant, que vestia una samarreta del Barça i portava l’estelada penjada al coll. Segons el relat, després de la primera part del partit, quan es dirigia als serveis, un agent de la Unitat Policial d'Intervenció, "sense més i de forma totalment violenta i inesperada, va agarrar del coll sobtadament a Rafel M.F. dient-li en veu forta i alterada: Ara veuràs català de merda".

Llavors, va començar a "propinar-li repetits cops de puny en la cara i en el cos mentre agafava fortament a la seva víctima sense que tingués temps ni opció ni de defensar-se ni de reaccionar". Els altres policies querellats es van unir a l'actuació "sense que cap d'ells fes el més mínim intent de frenar la mateixa ni atengués als precs de Rafel M.F. que sol·licitava desesperadament que deixessin de pegar-li".

"En el transcurs de la pallissa, va arribar a témer fins i tot per la seva vida, tenint en compte que, en ser agarrat pel coll, tenia serioses dificultats per respirar", i després va ser traslladat a dependències policials sense que li comuniquessin per què estava detingut. Com a conseqüència d'aquests fets, l'home va ser atès en diverses ocasions en centres mèdics amb una tumefacció i hematoma en l'ull esquerre, i a la regió de la templa esquerra, i per altres cops i hematomes en braços i tronc.

El jove va ser detingut per la policia i va quedar en llibertat després de comparèixer davant el Jutjat d'Instrucció 21 de València citat per a un judici de faltes al juny.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/04/rafel_martin_interposa_una_querella_contra_els_cinc_policies_que_el_van_agredir_100239.php