diumenge, 27 d’abril del 2014

Per a qui fa campanya Duran?

Diumenge, 27 d'abril de 2014 11:40 h

El líder d’Unió prepara el terreny per al “sorpasso” d’ERC a les europees, l’objectiu és debilitar Mas i obrir el debat de la successió a CDC per carregar-se el procés sobiranista


L’entrevista al president del grup parlamentari de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, a La Vanguardia ho deixa clar. Duran aposta de nou per la tercera via “entre el sobiranisme i l’immobilisme”, i fa el doble joc defensant una consulta sobre una suposada reforma “quirúrgica” de la constitució “que reconegui l’especificitat nacional de Catalunya i permeti la sobirania  en aspectes com la llengua, la cultura i el sistema educatiu”, molt lluny del que defensa CDC. L’entrevista de Duran suposa una atzagaiada a CDC en l’avantsala de la campanya de les eleccions europees i només pot respondre a un objectiu: erosionar l’electorat de CDC. 


Duran i Lladre



A qui representa Duran?

Duran aprofita l’entrevista per carregar de nou en contra l’ANC i es demana “qui és l’ANC per dir que acceptarà o no eleccions i quan?. La única assemblea nacional de Catalunya amb legitimitat democràtica és el Parlament”, i assegura que

hi ha partits que han quedat “enganxats en la tranyina de la ANC” i altres que ja els va bé que l’ANC marqui l’agenda política, i defensa que qui ha “de marcar el pols polític del país” és el president Mas i el Parlament. Amb tot, Duran es passa pel forro les seves paraules i aposta per una negociació de despatx al marge de la societat civil i dels partits pro-consulta que han establert una data i una pregunta.


Duran ressuscita i diu estat disposat a tot

Després de l’entrevista a 8tv del passat octubre on un Duran derrotat i acorralat certificava la seva mort política, ara ressuscita amb un discurs que ell mateix reconeix que no compra ningú ni a Catalunya ni a Espanya  i com diu La Vanguardia: “el líder d’Unió no s’arronsa i té ganes de guerra i malgrat tot s'ofereix com a home de pau per unir voluntats entre Catalunya i Espanya”.Duran diu estar disposat a tot, i alguns es demanen si això és una amenaça.


El líder d’Unió certifica que una Catalunya independent seria l’illa de Robinson Crusoe

Una punyalada a l’informe del CATN i a les tesis del govern del que Unió forma part. Duran assegura que es tancarien totes les portes i conclou “si el món es crees ara una Catalunya independent seria viable, però ja està creat i les interdependències són les que són”.


http://directe.cat/346804