dimecres, 2 d’abril del 2014

L'ONU dina a Palau

Dinar del diplomàtic Francesc Vendrell amb el conseller Francesc Homs i la cúpula d'Exteriors del Govern

L'estratègia per internacionalitzar la causa catalana, a anàlisi

Especial: Referèndum d'independència de Catalunya 9 de novembre de 2014


, Palau de la Generalitat | Actualitzat el 02/04/2014 a les 10:40h



Francesc Vendrell Foto: QS/ND
Divendres passat l’activitat al Palau de la Generalitat va ser frenètica. Reunions de la guàrdia pretoriana de Pere Navarro amb el Govern per ultimar la forma i l’acord de BCN World , trobada del sanedrí de CDC i reunió de treball amb juristes per tal d’analitzar i buscar escletxes a la sentència del Tribunal Constitucional que va tombar la Declaració de Sobirania, van omplir l’agenda del matí. Però al migdia es va celebrar un dinar en clau internacional que feia dies que s’esperava.

Francesc Vendrell, degà dels diplomàtics catalans que porta al servei de l’ONU des del 1968, va dinar

amb el conseller de Presidència, Francesc Homs, el secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana, al que posteriorment s'hi va incorporar el director de Diplocat, Albert Royo. Vendrell, a més d'un extens currículum en diplomàcia al més alt nivell- va ser del 2000 al 2002 cap de la missió especial de l'ONU a l'Afganistan (UNSMA), i després alt representant Unió Europea- és membre del consell assessor d'Independent Diplomat, la consultora diplomàtica que tal i com va informar aquest diari va ser contractada pel Govern per ajudar a difondre internacionalment la consulta sobiranista.

Segons fonts coneixedores de la trobada, va ser un sínode  de "treball, d'informació i contextualització" per tal d'escatir el minut i resultat de la internacionalització de la causa catalana. Sobretot, de la modelació de missatge a l'entorn europeu basat en la defensa de la consulta sobiranista com un instrument de democràcies occidentals. Així mateix, Vendrell va advertir als assistents de l'ofensiva diplomàtica política i financera espanyola per intentar enterbolir el procés.