dijous, 3 d’abril del 2014

La televisió francesa mostra Valls parlant català

02/04/2014

Segueix l'atenció de París amb Barcelona, amb un reportatge del nou primer ministre passejant per Horta i a TV3

 

Lluís Bou



Un moment del reportatge de France24



París segueix mostrant interès per l'impacte que ha tingut l'elecció del català Manuel Valls com a primer ministre de França. La televisió pública France 24 ha emès un reportatge gravat a Barcelona, en el qual presenta per primera vegada a la història un mandatari francès parlant normalment en català.

El reportatge recull primer una visita de Valls al barri d'Horta de la capital catalana, on va passar la infantesa. Acompanyat del cònsol de França, allà s'adreça a uns veïns en català, i la televisió ho subtitula en francès. "Com anem? Vinc aquí, passant el dia. M'estaven filmant". Després apareix Valls a TV3, en una entrevista dels Matins, quan el presentava Josep Cuní. Valls explica al cònsol que als carrers d'Horta va tenir les primeres vivències: "quan jugava a soldats" i el primer petó.

El reportatge recorda que la música de l'himne del Barça va ser composada per un cosí del seu pare, i afirma que això és "un veritable passaport català". També entrevista la germana del primer ministre, Giovanna, que viu a Horta. "Estic molt orgullosa del meu germà, però encara més del meu pare", diu a France24.

Aquí podeu veure el vídeo del reportatge.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/la_televisio_francesa_mostra_valls_parlant_catala_99782.php