dimarts, 22 d’abril del 2014

Homs se’n fot de Camacho: "Qualsevol dia el PP declararà il•legal aquesta roda de premsa"

Dimarts, 22 d'abril de 2014 16:05 h

El conseller de la Presidència defensa que l'ANC té tot el dret del món a expressar-se com cregui convenient i avança que la llei de consultes està “madura”


(ACN).- El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha ironitzat que el PP declararà il·legal la roda de premsa que se celebra cada dimarts després del Consell Executiu. D'aquesta manera, ha respost la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que en una entrevista a Catalunya Ràdio ha considerat que unes eleccions plebiscitàries serien il·legals. "Qualsevol dia ens declararan il·legal aquesta roda de premsa. Són tan originals", ha afirmat Homs. D'altra banda, davant de les crítiques a l'ANC, el conseller s'ha mostrat perplex i ha defensat que l'Assemblea té tot el dret del món a expressar el que cregui oportú.



L'Ultradretana del PPC A.S.Camacho


L’ANC té tot el dret d’expressar les seves opinions

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts, Homs a considerat xocant que, a aquestes alçades, s'hagi de recordar que qualsevol entitat pot expressar la seva opinió i ha defensat que "tothom es mereix ser respectat quan expressa opinions". Preguntat per si creu que l'ANC s'està extralimitant en les seves funcions fixant un full de ruta perquè Catalunya arribi a la independència, Homs ha replicat que no considera que s'extralimiti ni l'ANC ni tampoc qualsevol altra entitat que expressi la seva opinió.

Llei de consultes madura


Homs ha explicat que la llei de consultes que tramita el Parlament establirà "els criteris que hagi d'establir" i, sense concretar el calendari d'aprovació, ha considerat que la llei està fent el curs que correspon. "Està en un nivell d'evolució i maduració molt alt per poder fer la consulta el 9 de novembre", ha assegurat el conseller que fa un seguiment setmanal de la llei.

En referència al cens que s'utilitzarà per fer la consulta, ha garantit que es farà en el marc de la llei i ha assenyalat que alguns acaben fent el "ridícul" posant d'exemple el cas de Cambrils on s'ha portat davant dels tribunals l'acord del ple de l'ajuntament que estableix facilitar les dades del padró a la Generalitat. Segons Homs, algú confon el desig amb la legalitat i vol fer dir a les lleis coses que no diuen. En aquest context, ha demanat un "punt serenitat" i ha refermat el compromís "inequívoc" de les institucions catalanes d'actuar de manera legal.